Σάββατο, 6 Απριλίου 2013

Σαλάτα Ζυμαρικών!!




Τι χρειαζόμαστε:

  • 2-3 κούπες Ζυμαρικά (Φιογκάκια κατά προτίμηση)
  • 1/2 κούπα αρακά (κατεψυγμένο)
  • 1/2 κούπα φασολάκια (κατεψυγμένα)
  • 1/2 κούπα χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1/2 κούπα καρότο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κούπα καλαμπόκι
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι (κατά βούληση)
  • λεμόνι (κατά βούληση)
  • Παρμεζάνα (προαιρετικά)

Πως το κάνουμε:

  1. Σε κατσαρόλα βράζετε τα ζυμαρικά σε νερό, όπου προηγουμένως έχετε προσθέσει λίγο αλάτι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Όταν βράσουν τα σουρώνετε (να στραγγίξουν καλά) και τα βάζετε σε μία σαλατιέρα. 
  2. Παράλληλα βράζετε σε άλλη κατσαρολίτσα τα λαχανικά για περίπου 6-8 λεπτά. Τα σουρώνετε και τα ρίχνετε στην σαλατιέρα μαζί με τα ζυμαρικά. 
  3. Σε ένα μπωλάκι χτυπάτε ελαφρά ελαιόλαδο (2-3 κ.σ.), λίγο λεμόνι και λίγο αλάτι. Περιχύνετε την σαλάτα και ανακατεύετε καλά. Τέλος, προσθέστε (τι άλλο...?) τριμμένη παρμεζάνα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι μία πολύ γευστική και δροσερή σαλάτα. Εγώ ρίχνω επιπλέον στην σαλατιέρα και αμερικάνικα φασόλια (κονσέρβα) που μου αρέσουν πολύ.

ή/και



Υλικά

  • 1 πακέτο ζυμαρικά τρικολόρε
  • 1 φλιτζ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3-4 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπερία κομμένη σε κύβους
  • ελάχιστη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό μαζί με το ελαιόλαδο για περίπου 10-12 λεπτά.
  2. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το ξίδι, την πιπεριά, τα αγγουράκια, το κρεμμύδι, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
  3. Στη συνέχεια μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε μια σαλατιέρα, περιχύνουμε με το μείγμα μαγιονέζας-μουστάρδας, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε. 
ΚΑΛΗ ΌΡΕΞΗ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου