Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

Φιλέτο κοτόπουλο με ζυμαρικά Rotelle (ρόδες)



Παρουσίαση
Χρόνος προετοιμασίας :20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος :25 λεπτά
Συνολικός χρόνος :45 λεπτά
Μερίδες: 6


Υλικά
12 φιλέτα στήθους κοτόπουλου
350 γρ ζυμαρικά Rotelle (ρόδες)
50 ml σαμπάνια
150 γρ PHILADELPHIA
βούτυρο
2 κουτ.σούπ. λάδι
γλυκοκρέμμυδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι το λάδι με λίγο βούτυρο. Σοτάρετε και από τις δύο πλευρές τα φιλέτα κοτόπουλου. Μόλις ροδίσουν, αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά, γυρίζοντάς τα που και που.
2. Στο μεταξύ, βράζετε σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βγάζετε τα φιλέτα από το τηγάνι και τα διατηρείτε ζεστά. Ρίχνετε τη σαμπάνια στο τηγάνι, ζεσταίνετε και ξεκολλάτε με μία ξύλινη κουτάλα τα κολλημένα λίπη. Χύνετε τη μισή ποσότητα από το ζουμί και προσθέτετε το Philadelphia. Ζεσταίνετε ελαφρώς τη σάλτσα, χωρίς να την αφήσετε να βράσει, μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Ρίχνετε όσο αλατοπίπερο θέλετε και αναμιγνύετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα.
3. Βγάζετε και σουρώνετε τα ζυμαρικά, αναμιγνύετε με το υπόλοιπο βούτυρο και αλατοπιπερώνετε.
4. Μοιράζετε τα στήθη κοτόπουλου και τα ζυμαρικά στα πιάτα και περιχύνετε με τη σάλτσα. Διακοσμείτε με το γλυκοκρέμμυδο και σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου