Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

Τι μπορείς να κάνεις σε 10 λεπτά; Πολλά!


Τι μπορείς να κάνεις σε 10 λεπτά; Πολλά!

1. Ασχολήσου με 10 e-mails 

Σου φαίνεται δύσκολο να το φανταστείς; Ο Graig Gallow λέει ότι μπορεί να γίνει «αν είσαι σύντομη και θυμάσαι ότι δε χρειάζονται όλα τα e-mails απάντηση». Αν πέσεις σε τέτοια περίπτωση, διάγραψέ το και πήγαινε παρακάτω. Αν χρειάζεται απάντηση, φρόντισε να είναι σύντομη. Το μυστικό είναι ο γρήγορος χειρισμός.

2. Κάνε μερικά τηλέφωνα 

Διάλεξε να κάνεις μόνο τα τηλεφωνήματα που χρειάζονται 1-2 λεπτά. Κλείσε ένα δύο ραντεβού. Άκουσε τα μηνύματά σου στον τηλεφωνητή ή άφησε εσύ κάποιο.

3. Πλήρωσε τους λογαριασμούς on-line 

Μέσα σε λίγα λεπτά μπορείς να πληρώσεις μερικούς λογαριασμούς μέσω του Internet banking.

4. Πες τα με ένα συνάδελφο

Χρησιμοποίησε αυτό το ελεύθερο διάστημα για να μιλήσεις με ένα συνάδελφο που θέλεις να κάνεις παρέα. Πες του ότι έχεις μόνο μερικά λεπτά, ώστε να μη φανεί απότομο όταν χρειαστεί να φύγεις – πάντως, 10 λεπτά είναι καλός χρόνος για να τα πείτε και να αναθερμάνετε τη σχέση σας.

5. Διάβασε 

Είτε κουβαλάς μαζί σου ένα βιβλίο είτε ένα e-reader, εκμεταλλεύσου το χρόνο για να διαβάσεις μερικές σελίδες.

6. Γράψε 

Ξεκίνα ένα blog post. Γράψε ένα σημείωμα. Γράψε στο ημερολόγιό σου. Θα εκπλαγείς από το πόσα μπορείς να μεταφέρεις στο χαρτί μέσα σε 10 λεπτά.

7. Προετοιμάσου 

Δεν έχει σημασία αν θα ετοιμαστείς για ένα μελλοντικό ραντεβού ή αν απλώς κοιτάξεις την ατζέντα σου. Όταν ξέρεις τι σε περιμένει στο πρόγραμμά σου, είσαι καλύτερα προετοιμασμένη για τις καταστάσεις.


8. Στοχάσου 

Πέρασε τον ενδιάμεσο χρόνο αναλογιζόμενη τη μέρα σου. Ο Graig Gallow συμβουλεύει να αναρωτηθείς: τι έχεις καταφέρει σήμερα; Τι σε έκανε χαρούμενη; Τι χρειάζεται ακόμη να διαχειριστείς;

9. Άγγιξε κάποιον 

Σ’ αυτή την ολοένα και πιο ηλεκτρονική εποχή, η επαφή πρόσωπο με πρόσωπο γίνεται όλο και πιο σπάνια. Εκμεταλλεύσου τον ελεύθερο χρόνο για να πας και μιλήσεις σε κάποιον αυτοπροσώπως.

10. Μην κάνεις τίποτα. 

Ο Graig Gallow λέει ότι μπορείς να «σπαταλήσεις απλώς 10 λεπτά σερφάροντας στο Διαδίκτυο ή διαβάζοντας τις ειδήσεις. Δυστυχώς, πάρα πολλοί άνθρωποι προτιμούν αυτή την επιλογή». Ωστόσο, προτείνει να μην κάνεις πραγματικά τίποτα. Χαλάρωσε. Πάρε βαθιές αναπνοές. Μια σύντομη ανάπαυλα από το στρες της καθημερινότητας θα βελτιώσει τη συγκέντρωσή σου και θα αυξήσει την παραγωγικότητά σου όταν επιστρέψεις στη δουλειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου