Σάββατο, 4 Μαΐου 2013

5 αλλαγές για να είναι το 2013 η χρονιά σου!


 4. Ανανέωσε τη σεξουαλική σου ζωή
1. Βρες χρόνο για να διαλογιστείς… 

Χρειάζεσαι μόνο 8 λεπτά! Ο Victor Davich, συγγραφέας του 8 Minute Meditation: Quiet Your Mind, Change Your Life και The Best Guide to Meditation, αναφέρει ότι ακόμη κι αν δεν έχεις κάνει ποτέ διαλογισμό, δεν είναι τόσο περίπλοκο και χρονοβόρο όσο φαίνεται. Πρώτο μάθημα: ξεκίνα απλά – κάθισε ήρεμα με τα μάτια κλειστά και την προσοχή σου στραμμένη στην αναπνοή σου για 8 λεπτά. Αυτό και μόνο θα κάνει θαύματα στη μείωση του στρες.


2. Τήρησε τις αποφάσεις σου… 

Mιλώντας στους άλλους γι’ αυτές! Σε μελέτη σε 3 χιλιάδες άτομα που πραγματοποιήθηκε από Βρετανούς ψυχολόγους διαπιστώθηκε ότι οι πιθανότητες που έχει μια γυναίκα να κρατήσει τις αποφάσεις της αυξάνονται κατά 10% απλώς ενημερώνοντας τους άλλους σχετικά! Ο Robert Wiseman, επικεφαλής της μελέτης και καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Hertfordshire, λέει ότι οι γυναίκες ωφελούνταν από την ηθική υποστήριξη που τους παρείχαν φίλοι και συγγενείς όταν εξέφραζαν ανοιχτά τους στόχους τους.


3. Σταμάτα τις αναβολές 

Ο Αναστάσιος Λ. Χαραλαμπάκης, ψυχολόγος, ειδικός στη γνωστική-συμπεριφορική θεραπεία, συμβουλεύει να χωρίσεις ρεαλιστικά τους στόχους σου σε μικρότερους αφήνοντας αρκετό χρόνο για δράση και ξεκούραση στο καθένα. «Δεσμεύσου ότι θα ασχοληθείς έστω λίγα λεπτά με την εργασία που αναβάλλεις. Αντάμειψε τον εαυτό σου όταν ολοκληρώσεις κάποιον στόχο. Αν έχεις κάτι να κάνεις, κάν' το τώρα! Μην περιμένεις τις τέλειες συνθήκες για να δραστηριοποιηθείς. Μην ξεχνάς ότι το ψυχικό βάρος της ενοχής του άγχους και της ανεπάρκειας που θα κουβαλάς μέσα σου όταν αναβάλλεις θα είναι πολύ μεγαλύτερο από τη στιγμιαία ανακούφιση που σου προσφέρει η αποφυγή του στόχου.» Να θυμάσαι πως όλοι μας έχουμε μέσα μας ένα διακόπτη δράσης. Το διακόπτη του «καν' το τώρα»! Ενεργοποίησέ τον!


4.Βελτίωσε την αυτοεκτίμησή σου στο γραφείο!

Με το να διοχετεύεις τα πάθη σου στη δουλειά. Για μια δόση έμπνευσης, ο Δημήτρης Α. Ραυτόπουλος, διευθυντής Στρατηγικής Ηγεσίας, αντιπρόεδρος δ.σ. του Ινστιτούτου Μελετών Διά Βίου Εκπαίδευσης – ΙΜΕΔΕ, προτείνει να αφιερώνεις λίγο χρόνο για να επικοινωνήσεις με τους αγαπημένους σου. Διάβασε, για παράδειγμα, ένα παραμύθι στο παιδί σου από το τηλέφωνο όταν δουλεύεις μέχρι αργά ή ξέκλεψε λίγο χρόνο στο κρεβάτι με το σύζυγό σου πριν πας στη δουλειά. Η ενεργή αναζήτηση πραγμάτων που σε κάνουν να νιώθεις παθιασμένη για το σκοπό σου στη ζωή θα κάνει τη δουλειά να μη μοιάζει καθόλου με δουλειά!


5. Ανανέωσε τη σεξουαλική σου ζωή 

Εάν είσαι με τον ίδιο σύντροφο για αρκετό καιρό, ίσως είναι καιρός να αναζωπυρώσεις την κατάσταση στην κρεβατοκάμαρα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ερωτικές εμπειρίες των περισσότερων ανθρώπων είναι απλώς «η κορυφή του παγόβουνου όσο αφορά τις δυνατότητες που έχουν». Το μυστικό είναι να διευρύνεις αυτές τις δυνατότητες: προσπάθησε να διώξεις τυχόν συντηρητικά αισθήματα που έχεις και να μοιραστείς τις φαντασιώσεις σου με τον σύντροφό σου, για να βρείτε «νέους δρόμους και μονοπάτια προς την απόλαυση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου