Κυριακή, 5 Μαΐου 2013

5 πράγματα που καλό είναι να μας διδάξουν αυτές οι μέρες!1.“Αυτές οι μέρες μας διδάσκουν την αληθινή αγάπη. Την αγάπη την ανιδιοτελή, την αγάπη για τον άλλον δηλαδή και όχι για τον εαυτό μας, την αγάπη που φτάνει μέχρι τη θυσία”.
Την καθαρή καρδιά, την καλή πρόθεση, το καθαρό συναίσθημα. Χωρίς συμφέρον, χωρίς εγωισμό, χωρίς σκέψεις και πράξεις που αποσκοπούν κάπου. 

2.“Μας διδάσκουν την φιλαλληλία. Το να αγαπάμε δηλαδή τους άλλους όσο αγαπάμε τον εαυτό μας και περισσότερο”.
Δεν θα ήταν κακό. Και δεν θα μιλούσαμε πια για εχθρούς, για πισώπλατα μαχαιρώματα, για προδοσίες, για απιστίες, για οδυνηρά ψέματα και δολιότητα. 

3.“Μας διδάσκει τη συγχώρεση και τη συγνώμη που δίνουμε στους άλλους, όπως είπε κι ο Χριστός πάνω στον σταυρό”.
Ένα δύσκολο μάθημα, ένας προσωπικός κόμπος που ο καθένας φέρει μέσα του και δύσκολα μπορεί να ξεπεράσει. Πόσο εύκολο είναι να ξεπεράσεις τον εαυτό σου; Πόσο εύκολο είναι να συγχωρέσεις, να ξεχάσεις κάτι ή κάποιον που σε πλήγωσε! Οι μέρες δηλώνουν τη δύναμη της συγχώρεσης... όσο εσύ προσπαθείς να βρεις τη δύναμη για να το κάνεις. Γιατί είναι μερικές φορές που πραγματικά θέλεις, αλλά δεν μπορείς. 

4.“Μας διδάσκει τη σταθερότητα και την πίστη στο σκοπό μας. Γιατί ο Χριστός ήρθε για να σταυρωθεί και έμεινε προσηλωμένος ακόμα και όταν η ανθρώπινη φύση του δείλιασε. Παρόλα αυτά ανέβηκε στο σταυρό του μαρτυρίου διότι ακολούθησε τον σκοπό για τον οποίο ήρθε και τον στόχο του”.
Αυτό είναι λένε και το μυστικό της επιτυχίας σε όλα όσα θέλουμε στη ζωή μας. Η προσήλωση, η πίστη στο στόχο. Αν το βλέμμα, το μυαλό δεν παρεκλίνει, δεν αμφισβητεί την ικανότητα τότε όλα τα μπορείς. 

5.“Μας διδάσκει επίσης την ελπίδα και την παρηγοριά ψυχής μέσα από το μήνυμα της Ανάστασης”.
Την αισιοδοξία, το “όλα θα πάνε καλά ΤΕΛΙΚΑ”... 
Και αυτό το τελικά, αυτή η ελπίδα είναι που χρωματίζει την καθημερινότητά μας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου