Τρίτη, 7 Μαΐου 2013

Πώς να αποφύγουμε την κυτταρίτιδα;


κυτταρίτιδα

Η κάθε γυναίκα θέλει να βρει έναν τρόπο, που μπορεί να αποτρέψει την κυτταρίτιδα
και βεβαίως επιθυμεί να έχει ωραίο και σφιχτό σώμα. Πολλές φορές αυτή η επιδίωξη της ομορφιάς και η έλλειψη των πληροφοριών μας δημιουργούν περισσότερα προβλήματα απ’ότι είχαμε παλιά. Η αλήθεια είναι, ότι η παράλογη δίαιτα μπορεί να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα και να βλάψει την υγεία μας, όμως ο προληπτικός έλεγχος όσον αφορά την κυτταρίτιδα δεν απαιτεί την τήρηση της δίαιτας, αλλά ορισμένους κανόνες υγιεινής και υγείας. Να έχετε υπόψην, ότι πρώτα απ’όλα η ομορφιά εξαρτάται από την υγεία, από το υγιές και διατηρημένο σώμα.
Σας παρουσιάζουμε μερικές συμβουλές πώς να αποφύγουμε την κυτταρίτιδα:
  • Διόρθωση της στάσης του σώματος – ναι, η μη σωστή στάση του σώματος επίσης βοηθάει για την δημιουργία της κυτταρίτιδας. Η κατάλληλη στάση είναι: το κεφάλι – όρθιο, το στήθος – ανασηκωμένο, το στέρνο – μπροστά, η κοιλιά – μαζεμένη, οι ώμοι - βαλμένοι ελαφρώς προς τα πίσω, το σώμα – σε μια ευθεία γραμμή. Να αποφεύγετε να κάθεστε με σταυρωμένα τα πόδια, με αυτό τον τρόπο δυσκολεύετε την κυκλοφορία του φλεβικού αίματος και σαν αποτέλεσμα μπορεί να δημιουργηθεί φλεβίτιδα ή κυτταρίτιδα. Όταν κάθεστε τα πόδια σας πρέπει να είναι απλωμένα ελαφρά και να σχηματίζουν 90 μοίρες. Να αποφεύγετε τις καρέκλες με μαλακή πλάτη, αυτό επηρεάζει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή του πρωκτού, το οποίο προκαλεί την εμφάνιση των αιμορροΐδων.
  • Κίνηση – αυτό είναι το μυστικό του κάθε ενός ωραίου σώματος και της διαρκής καταπολέμησης της κυτταρίτιδας. Ακόμα και να μην επισκέπτεστε συχνά το γυμναστήριο ή να μην κάνετε άλλο σπορ, πρέπει να περπατάτε συχνότερα με τα πόδια, να ανεβαίνετε τα σκαλοπάτια, για να ιδρώνετε κατά την διάρκεια του περίπατου, όλα αυτά συμβάλλουν στην καύσης της περίσσειας ποσότητας λίπους.
  • Ντύσιμο – Τα ρούχα επίσης επηρεάζουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Τα ρούχα πρέπει να είναι ελαφρά και ζεστά. Τα άκρα, οι μηροί, η λεκάνη και η κοιλιά πρέπει να ζεσταίνονται με κατάλληλα ρούχα. Τα μάλλινα ρούχα ζεσταίνουν, και όταν τα φοράμε από κάτω, κάνουν μασάζ του σώματος. Να αποφεύγετε τα πολύ στενά ρούχα.
  • Παπούτσια – Τα ιδανικά παπούτσια είναι τα παπούτσια, τα οποία έχουν 3-4 πόντους τακούνι. Σ’αυτό το ύψος η ισορροπία του φλεβικού και του λεμφικού συστήματος των ποδιών δεν διαταράσσεται. Το αποτέλεσμα είναι φλεβίτιδα και κυτταρίτιδα.
  • Φλεβίτιδα – Το πρόβλημα, το οποίο δημιουργεί προϋποθέσεις για την εμφάνιση της κυτταρίτιδας, γιατί η φλεβίτιδα αυτή εμποδίζει την κυκλοφορία του αίματος από τα κάτω άκρα.
  • Λεμφικό σύστημα – Επηρεάζεται πρώτα απ’όλα από τα άβολα υποδήματα, τα οποία εκ μέρους τους εμποδίζουν την μετακίνηση του λεμφικού υγρού (της λέμφου) προς την καρδιά, που ευνοεί την εμφάνισης της κυτταρίτιδας και ως αποτέλεσμα εμφανίζεται το οίδημα των κάτω άκρων.
  • Πλατύ πέλμα – ονομάζεται ακόμα και πλατύποδο, σε περίπτωση που η καμάρα του ποδιού είναι χαμηλότερη από το φυσιολογικό. Μ’αυτό τον τρόπο οι τένοντες, οι μύες και οι συνδέσεις μεταξύ των οστών τεντώνονται, το κέντρο βάρους του σώματος μετατοπίζεται και η ισορροπία όλης της κινητικής ενέργειας αλλάζει. Το μοναδικό πράγμα που βοηθάει είναι η σωματική δραστηριότητα.
Όλα βρίσκονται στα χέρια σας, εάν επιθυμείτε να αποκτήσετε ένα ωραίο σώμα χωρίς κυτταρίτιδα, πρέπει να κάνετε καθημερινά τα απαραίτητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου