Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Πάστα φλώρα


Υλικά

360 γρ. αλεύρι
150 γρ. βούτυρο
90 γρ. ζάχαρη άχνη
Λίγο αλάτι
2 αυγά
200γρ. μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά. Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Προσθέτουμε τα αυγά και σταδιακά το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Κρατάμε λίγη ζύμη στην άκρη, ανοίγουμε την υπόλοιπη ζύμη και τη τοποθετούμε στο ταψί για τάρτες. Στρώνουμε τη μαρμελάδα πάνω στη τάρτα. Σχηματίζουμε λωρίδες με τη ζύμη που κρατήσαμε και τις τοποθετούμε σταυρωτά πάνω στη τάρτα.

Ψήνουμε τη πάστα Φλώρα για 35-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο . Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου