Τι χρειαζόμαστε:
Για τα cupcakes:
- 4 φέτες κέικ
- 1 λίτρο παγωτό στρατσιατέλλα
- 1 λίτρο παγωτό βανίλια
- κουβερτούρα
- 3 ασπράδια
- 2 ¼ φλ. ζάχαρη
- 1 ½ κ.σ. μέλι
- ½ φλιτζ. κρύο νερό
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 ½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλια
- τρούφα σοκολάτας ή πολύχρωμη
Πώς το κάνουμε:
Για την επικάλυψη:- Βάζουμε όλα τα υλικά μας, ασπράδια, ζάχαρη, νερό, αλάτι και μέλι σε μπολ σε μπεν μαρί, σε δυνατή φωτιά.
- Χτυπάμε συνεχώς σε δυνατή ταχύτητα για 6' - 7’ μέχρι να πήξει και να διπλασιαστεί το μίγμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1’. Το βάζουμε σε κορνέ και γαρνίρουμε.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα και φτιάχνουμε θήκες σοκολάτας σε φορμάκια μιας χρήσεως.
- Ρίχνουμε τη σοκολάτα στον πάτο σε κάθε φορμάκι και το περιστρέφουμε-γυρίζουμε να πάει και στα πλαϊνά η σοκολάτα (σε ατομικά φορμάκια μιας χρήσεις ή φορμάκια σιλικόνης) ,ώστε να σχηματιστεί η θήκη για το κέικ και το παγωτό.
- Τις παγώνουμε καλά στην κατάψυξη όπως είναι με τα φορμάκια, ξεφορμάρουμε προσεχτικά.
- Γεμίζουμε με λίγο κέικ και πολύ παγωτό κάθε θήκη. Γαρνίρουμε με την επικάλυψη και διατηρούμε στην κατάψυξη.
- Πασπαλίζουμε με την τρούφα λίγο πριν σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου