Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014

Αρχαιοελληνική σαλάτα



Τι χρειαζόμαστε:

Λίγο μαρούλι
Λίγη ρόκα
1/2 λαχανάκι σικορέ
1/2 πιπεριά κόκκινη
1/2 μήλο κόκκινο
6-7 καρύδια
1 ποτήρι κρασί λευκό
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτ. σούπας μέλι
Λίγο κρασόξιδο
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι
1 κουτ. του γλυκού τζίντερ (τριμμένη πιπερόριζα)
ελαιόλαδο


Πώς το κάνουμε:

Ψιλοκόβουμε το μαρούλι, τη ρόκα και το λαχανάκι σικορέ, σε ένα πιάτο. Πάνω τους κόβουμε τη πιπεριά και το μήλο σε κυβάκια. Δεν αφαιρούμε την φλούδα του μήλου για να δώσει ωραίο χρώμα στη σαλάτα. Προσθέτουμε και το καρύδι τριμμένο στο μούλτι και ανακατεύουμε.
Μετά χτυπάμε στο μούλτι το σκόρδο, την πιπερόριζα, αλάτι, πιπέρι. Ξαναχτυπάμε τα υλικά συμπληρώνοντας το κρασί, το λάδι και το μέλι.
Τέλος περιχύνουμε την σαλάτα με την σάλτσα και είναι έτοιμη να σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου