Μία από τις παραδόσεις μας θέλει τη πρωτομαγιά να συνοδεύουμε το μάζεμα λουλουδιών για το στεφάνι, με ένα πιάτο λουκουμάδες, ζεστούς με μέλι και κανέλλα.
Υλικά
1 , ½ ποτήρι χλιαρό νερό
1 , 1/2 κ. γλύκου μαγιά
1/2 κ. γλ. Αλάτι
Αλεύρι
Λάδι για τηγάνισμα
Μέλι
Κανέλα
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό. Βάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ και προθέτουμε αλεύρι σταδιακά μέχρι να γίνει χυλός, βάζουμε το αλάτι, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε το μπολ. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά να φουσκώσει ο χυλός.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι μέχρι τη μέση, αφήνουμε να κάψει αρκετά. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε μια – μία τις κουταλιές και τις βάζουμε στο καυτό λάδι αφήνουμε 1-2 λεπτά . Βγάζουμε τους λουκουμάδες σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια σε ένα πιάτο. Γαρνίρουμε με το μέλι και πασπαλίζουμε με τη κανέλα.
Υλικά
1 , ½ ποτήρι χλιαρό νερό
1 , 1/2 κ. γλύκου μαγιά
1/2 κ. γλ. Αλάτι
Αλεύρι
Λάδι για τηγάνισμα
Μέλι
Κανέλα
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό. Βάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ και προθέτουμε αλεύρι σταδιακά μέχρι να γίνει χυλός, βάζουμε το αλάτι, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε το μπολ. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά να φουσκώσει ο χυλός.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι μέχρι τη μέση, αφήνουμε να κάψει αρκετά. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε μια – μία τις κουταλιές και τις βάζουμε στο καυτό λάδι αφήνουμε 1-2 λεπτά . Βγάζουμε τους λουκουμάδες σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια σε ένα πιάτο. Γαρνίρουμε με το μέλι και πασπαλίζουμε με τη κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου