Σάββατο, 3 Αυγούστου 2013

Συμβουλές για νύχια

Το βερνίκι μου αργεί να στεγνώσει τι να κάνω;

Υπάρχουν διάφορα προϊόντα στο εμπόριο, που βοηθάνε στο γρήγορο στέγνωμα του μανό.
Το quick dry, είναι σε μορφή στεγνωτικού βερνικιού, που μπαίνει πάντα στο τέλος και δίνει λάμψη ενώ σταθεροποιεί και το μανό.
Σπρέι, που μπορούμε να ψεκάσουμε τα νύχια από απόσταση, προσέχοντας όμως να μην μας θαμπώνει το βερνίκι.
Σε μορφή σταγόνας, μπαίνει πάνω στο βερνίκι στο κέντρο του νυχιού και αυτή απλώνεται μόνη της στο υπόλοιπο νύχι και το στεγνώνει.
Στεγνωτικό λάμπας, μοιάζει με το κοινό γυαλιστικό αλλά χρειάζεται 2 λεπτά σε φουρνάκι με λάμπες uv.
Ακόμη βοηθάει να δίνουμε λίγο χρόνο στο βερνίκι μας ενδιάμεσα από τις στρώσεις ή ένας στεγνωτήρας που βγάζει αέρα ή να βρέξουμε με παγωμένο νερό το βερνίκι πριν περάσουμε το γυαλιστικό.

Πως να περιποιηθείτε τις παρωνυχίδεςΟι παρωνυχίδες εμφανίζονται κοντά στις πλαϊνές ονυχιαίες αύλακες και στην ουσία είναι τα ενοχλητικά πετσάκια που τραβιούνται και δημιουργούν πολλές φορές, πληγές και μολύνσεις.
Ένα απλό μανικιούρ, οπωσδήποτε βοηθάει στην αποφυγή τους, αλλά σε περίπτωση που δυσκολεύεστε οικονομικά για μια τέτοια μηνιαία περιποίηση, μπορείτε με ένα ειδικό ψαλιδάκι να τις κόψετε με προσοχή και μετά να απλώσετε ένα θεραπευτικό προϊόν με συστατικό το πεπτίδιο, που θα το βρείτε σε εξειδικευμένα καταστήματα ή φαρμακεία.

Φαγωμένα νύχια; Όχι πια!

Τα φαγωμένα νύχια σίγουρα δεν αρμόζουν σε μία προσεγμένη εμφάνιση. Επιπλέον, το να σας βλέπουν «εν δράσει», δηλαδή να τα τρώτε, είναι αντιαισθητικό. Με τους παρακάτω τρόπους μπορείτε να κόψετε την άσχημη αυτή συνήθεια μια για πάντα:

• Εντάξτε στην καθημερινή σας ρουτίνα την περιποίηση των νυχιών σας. Περάστε μία διάφανη βάση εμπλουτισμένη με ασβέστιο και βιταμίνες που δυναμώνουν τα νύχια, βελτιώνουν την εμφάνισή τους και τα βοηθούν να μακρύνουν. Βλέποντάς τα να μακραίνουν θα σας αρέσει το αποτέλεσμα και δεν θα υποκύψετε στον πειρασμό να τα χαλάσετε.

• Προσπαθήστε να έχετε πάντα βαμμένα τα νύχια σας. Είναι ένας καλός τρόπος που θα σας αποτρέπει από το να τα καταστρέψετε.

• Κάθε φορά που νιώθετε έντονα την ανάγκη να φάτε τα νύχια σας, βρείτε ευκαιρία να κάνετε κάτι όμορφο στα χέρια σας. Παίξτε για παράδειγμα με ένα αντί-στρες μπαλάκι, βάλτε κρέμα χεριών με όμορφο άρωμα ή οτιδήποτε άλλο που θα σας φτιάξει τη διάθεση και θα σας αποσπάσει από την κακή σας συνήθεια.

• Τέλος, μπορείτε να προμηθευτείτε από το φαρμακείο ειδικά βερνίκια τα οποία έχουν πικρή γεύση και δημιουργούν άσχημη αίσθηση στο στόμα.


Πως να διατηρήσετε το μπουκαλάκι του βερνικιού σας σαν καινούριο

Αν ξοδεύετε συνέχεια χρήματα αγοράζοντας καινούρια βερνίκια γιατί λίγο καιρό μετά την αγορά τους χαλάνε, οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να τα διατηρήσετε περισσότερο καιρό, χωρίς να σπαταλάτε τα χρήματά σας!
Πριν χρησιμοποιήσετε το βερνίκι, αντί να το ανακατέψετε κουνώντας το δυνατά πάνω-κάτω, ρολάρετε το ανάμεσα στις παλάμες σας για κάποια δευτερόλεπτα. Με τον τρόπο αυτό το μπουκαλάκι παίρνει τη θερμοκρασία του σώματός σας και ανακατεύονται τα συστατικά του, χωρίς να παγιδεύονται φυσαλίδες αέρα που θα αλλοιώσουν τη πυκνότητα του χρώματος.
Αν το βερνίκι σας αρχίζει να πήζει και δε μπορείτε να το στρώσετε ομοιόμορφα, μη καταφύγετε στη γρήγορη λύση του να προσθέσετε ασετόν γιατί θα χαλάσει η σύστασή του και το χρώμα θα φαίνεται πιο ξεθωριασμένο πάνω στα νύχια. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να προμηθευτείτε από τα καταστήματα καλλυντικών ειδικά αραιωτικά προϊόντα τα οποία θα το κάνουν σαν καινούριο στη στιγμή.
Τέλος, κάθε φορά που το στόμιο από το μπουκαλάκι του βερνικιού λερώνεται με χρώμα καλό είναι να το καθαρίζετε με ένα καθαρό βαμβάκι που θα έχετε προηγουμένως εμποτίσει με ασετόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου