Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013

Γέλιο το θαυματουργό για την ψυχή & την υγεία σου!

Είναι ο πιο απλός και ανέξοδος τρόπος για να φτιάξεις το κέφι σου, αλλά και να ευεργετήσεις την υγεία σου.


Γέλιο ενός λεπτού, ευτυχία μίας ώρας!

Ακούγεται ίσως απλοϊκό, αλλά προσθέτοντας χιούμορ και γέλιο στη ζωή σου μπορείς να απολαύσεις σπουδαία αποτελέσματα στο μυαλό αλλά και στο σώμα σου. Στην πραγματικότητα, έχει διαπιστωθεί με έρευνες ότι το πηγαίο γέλιο διάρκειας ενός λεπτού μπορεί να σε κρατήσει χαλαρή για μια ολόκληρη ώρα. «Αυτό συμβαίνει γιατί το γέλιο μειώνει την έκκριση των ορμονών του στρες ενώ παράλληλα αυξάνει την έκκριση εκείνων που μας κάνουν να αισθανόμαστε όμορφα, δηλαδή των ενδορφινών» επισημαίνει ο Λι Μπερκ, καθηγητής Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου στη Καλιφόρνια.


Ακόμα και το μειδίαμα αυξάνει τις ενδορφίνες!

Mία τελευταία έρευνα που διεξήχθη από την ομάδα του δρος Μπερκ έδειξε ότι ακόμα και το μειδίαμα μπορεί να προκαλέσει αύξηση στην έκκριση των ενδορφινών κατά 27%.Γέλιο και οργανικά οφέλη!

Επιπλέον, υπάρχουν και τα οργανικά οφέλη: Όταν γελάς, αναπνέεις πιο γρήγορα, αυξάνεται η παρουσία οξυγόνου στο αίμα, τονώνεται η κυκλοφορία του και ομαλοποιείται ο ρυθμός της καρδιάς. Το καλύτερο απ' όλα, βέβαια: το γέλιο είναι μεταδοτικό. Χαμογέλα λοιπόν και όλα τ' άλλα θα έρθουν μόνα τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου