Σάββατο, 3 Αυγούστου 2013

Peach Crisp





Τι χρειαζόμαστε:
Επικάλυψη
  • 165 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά σούπας κανέλα
  • λίγο αλάτι
  • 113 γρ. βούτυρο ανάλατο (κατευθείαν από το ψυγείο και κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια)
Γέμιση
  • 800 γρ. ροδάκινα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 65 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά σούπας κανέλα
  • 1 κ.γ. μείγμα για γλυκά
  • 2 κουταλιές σούπας corn flour

     Πώς το κάνουμε:

    1. Καθαρίζουμε τα ροδάκινα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και το corn flour και αφού τα ανακατέψουμε όλα μαζί, τα ρίχνουμε σε ένα βαθύ ταψί (αν είναι στρογγυλό να έχει διάμετρο 23 εκ. αν είναι ορθογώνιο να έχει διαστάσεις περίπου 20 x 20 x 7 εκ).
    2. Σε μια λεκάνη, βάζουμε όλα τα υλικά για την επικάλυψη και αφού τα ανακατέψουμε τα ρίχνουμε ομοιόμορφα πάνω από τα ροδάκινα.
    3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC για 45-50 λεπτά περίπου.

    Λίγα μυστικά ακόμα

    Σερβίρεται ζεστό μαζί με παγωτό βανίλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου