Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Cupcakes παγωτού



Τι χρειαζόμαστε:

Για τα cupcakes:
  • 4 φέτες κέικ
  • 1 λίτρο παγωτό στρατσιατέλλα
  • 1 λίτρο παγωτό βανίλια
  • κουβερτούρα
Για την επικάλυψη:
  • 3 ασπράδια
  • 2 ¼ φλ. ζάχαρη
  • 1 ½ κ.σ. μέλι
  • ½ φλιτζ. κρύο νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 ½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλια
  • τρούφα σοκολάτας ή πολύχρωμη

Πώς το κάνουμε:

Για την επικάλυψη:
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά μας, ασπράδια, ζάχαρη, νερό, αλάτι και μέλι σε μπολ σε μπεν μαρί, σε δυνατή φωτιά.
  2. Χτυπάμε συνεχώς σε δυνατή ταχύτητα για 6' - 7’ μέχρι να πήξει και να διπλασιαστεί το μίγμα.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1’. Το βάζουμε σε κορνέ και γαρνίρουμε.
Για τις θήκες:
  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα και φτιάχνουμε θήκες σοκολάτας σε φορμάκια μιας χρήσεως.
  2. Ρίχνουμε τη σοκολάτα στον πάτο σε κάθε φορμάκι και το περιστρέφουμε-γυρίζουμε να πάει και στα πλαϊνά η σοκολάτα (σε ατομικά φορμάκια μιας χρήσεις ή φορμάκια σιλικόνης) ,ώστε να σχηματιστεί η θήκη για το κέικ και το παγωτό.
  3. Τις παγώνουμε καλά στην κατάψυξη όπως είναι με τα φορμάκια, ξεφορμάρουμε προσεχτικά.
Συναρμολόγιση:
  1. Γεμίζουμε με λίγο κέικ και πολύ παγωτό κάθε θήκη. Γαρνίρουμε με την επικάλυψη και διατηρούμε στην κατάψυξη.
  2. Πασπαλίζουμε με την τρούφα λίγο πριν σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου