Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013

Μήπως οι φίλες σου σου ανεβάζουν την πίεση;

Ίσως σου φαίνεται τραβηγμένο , αλλά οι λανθασμένες επιλογές στις φιλικές σου σχέσεις μπορεί να σου δημιουργήσουν προβλήματα με την καρδιά σου.
Οι έντονες σχέσεις που δημιουργούνται μεταξύ σας μπορούν να αυξήσουν την πίεσή σου, όπως αναφέρεται στο Annals of behavioral Medicine.

Σε μελέτη, ψυχολόγοι μέτρησαν την πίεση 100 και πλέον ανθρώπων οι οποίοι συναναστρέφονταν με φίλους τους που οι ίδιοι τους χαρακτήριζαν δύσκολους ή ιδιότροπους ανθρώπους. Όταν, πάνω στη συζήτηση, αναφέρθηκαν σε ένα άσχημο γεγονός, η πίσεή τους ανέβηκε δύο φορές περισσότερο στις περπτώσεις που οι «άσπονδοι» φίλοι, αντί να τους υποστηρίξουν συναισθηματικά, τους επέκριναν, τους απαξίωναν ή απαντούσαν ειρωνικά.Τι μπορείς να κάνεις:

Μίλησε: «Υπάρχει ένα είδος “ρατσισμού” μεταξύ των φίλων», υποστηρίζει η επικεφαλής της μελέτης Τζούλιαν Χολτ- Λούνσταντ, PhD, «όπου ο καθένας είναι κρυφά πεπειδμάνους ότι κατά κάποιον τρόπο είναι ο καλύτερος από τους δύο». Ο ειλικρινής διάλογος βάζει τέρμα σε αυτό.

Μην καταπίνεις την αντίδραση σου: Εάν κάποιος φίλος σε πικραίνει, μην κάνεις πίσω για να φανείς διακριτική. Εξήγησε του πώς αισθάνεσαι και ποια επίπτωση είχε σε εσένα η κίνησή του.

Περιόρισε τις εξόδους με τους δύστροπους φίλους σου σε κινηματογράφο, αθλητισμό και clubbing, όπου δε χρειάζεται να μιλάτε πολύ, και φύλαξε τις πιο προσωπικές στιγμές για να τις μοιραστείς με τις κολλητές σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου