Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013

Masala Bhangra: H... zumba του Μπόλιγουντ

Σμιλεμένο κορμί, τουλάχιστον 600 θερμίδες λιγότερες σε κάθε μάθημα και άφθονη διασκέδαση. Αυτά υπόσχεται το workout που έχει τις ρίζες του στην Ινδία και φανατικούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο.


Στην αίθουσα αντηχούν μουσικές από την Ινδία, που παραπέμπουν σε γνωστές ταινίες του Μπόλιγουντ. Όλοι φορούν τα αθλητικά τους και είναι έτοιμοι να εκτελέσουν τις ασκήσεις του Masala Bhangra. Πρόκειται για ένα ομαδικό workout το οποίο μοιάζει αρκετά με τη zumba, αφού συνδυάζει δυναμικές ασκήσεις και χορευτικές κινήσεις.
Η μέθοδος πήρε το όνομά της από τις λέξεις Masala, που σημαίνει «πικάντικος», και Bhangra, όπως ονομάζεται ο παραδοσιακός χορός της περιοχής Πουντζάμπ της Ινδίας.
Πίσω από αυτό το δυναμικό workout βρίσκεται η Σαρίνα Τζάιν, με καταγωγή από την Αμερική και την Ινδία, γνωστή για την εκπομπή της στο Fit Tv του Discovery Channel, αλλά και τις τακτικές της εμφανίσεις στο σόου του Dr. Oz.

Τώρα γιατί να επιλέξει κανείς ένα μάθημα Masala Bhangra; Τα οφέλη για τη σωματική αλλά και την ψυχική υγεία φαίνεται πως είναι πολλά. Μέσα από τις δυναμικές ασκήσεις (κυρίως αερόμπικ) και τις χορογραφημένες φιγούρες γυμνάζεται όλο το κορμί, προάγεται η καρδιαγγειακή υγεία, αλλά και αποβάλλεται το συσσωρευμένο στρες. Το καλύτερο; Μέσα σε 45' ο ασκούμενος καταφέρνει να κάψει τουλάχιστον 600 θερμίδες. Και όλα αυτά έχοντας την αίσθηση ότι συμμετέχει στην ταινία Ο Γάμος των Μουσώνων της Μίρα Ναΐρ.

Για περισσότερα μπείτε στην κεντρική σελίδα : https://masalabhangraworkout.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου