Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013

10 τρόποι για να τραβήξετε τα βλέμματα

1. Γιατί δεν δοκιμάζετε φακούς επαφής αντί για τα γυαλιά σας;
10 τρόποι για να τραβήξετε τα βλέμματα (2)
Αν δεν έχετε ξαναχρησιμοποιήσει φακούς επαφής καλύτερα να επισκεφτείτε έναν οπτικό για την κατάλληλη συνταγή και χρήσιμες συμβουλές. Δεδομένου ότι μπορείτε να βρείτε πολύ φθηνές λύσεις στο διαδίκτυο, προτιμήστε, τουλάχιστον τις πρώτες φορές, να ενημερωθείτε σωστά από κάποιον ειδικό, ώστε να μπορείτε μετά να κρίνετε μόνες σας άφοβα.
Την πρώτη φορά υπάρχει περίπτωση να νιώθετε ενοχλήσεις στα μάτια σας ή να βλέπετε θολά. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό για τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά την εφαρμογή αλλά δεν θα πρέπει να συμβαίνει για αρκετά λεπτά ή αφού έχετε ανοιγοκλείσει τα μάτια σας. Αν τα συμπτώματα αυτά εξακολουθούν, μπορεί οι φακοί που επιλέξατε να μην είναι κατάληλοι για τα μάτια σας και να χρειαστεί να αλλάξετε μάρκα. Η αγορά φακών μοιάζει πολύ με την αγορά παπουτσιών: μπορεί να χρειαστεί να δοκιμάσετε αρκετούς μέχρι να ανακαλύψετε τι σας ταιριάζει περισσότερο.
2. Δοκιμάστε χρωματιστούς φακούς επαφής
10 τρόποι για να τραβήξετε τα βλέμματα (3)
Αν θέλετε λίγο παραπάνω χρώμα, εκτός από τους κλασσικούς χρωματιστούς φακούς, τπάρχουν και οι λεγόμενοι φακοί ομορφιάς, με πιο διακριτικούς τόνους για να τονίσετε τον χρώμα των ματιών σας. Το αποτέλεσμα είναι τόσο διακριτικό που δύσκολα θα καταλάβει κανείς πως φοράτε φακούς, αλλά θα προσέξει πόσο λαμπερά είναι τα μάτια σας. Ίσως και να πιστέψουν πως κοιμηθήκατε καλά το προηγούμενο βράδυ και ξεκουραστήκατε αρκετά.
Εμείς χρησιμοποιήσαμε τους φακούς που βλέπετε στη φωτογραφία σε τόνους όπως η «φυσική λάμψη» και κανείς δεν κατάλαβε πως τους φορούσαμε. Υπάρχουν στην αγορά φακοί οι οποίοι έχουν παραπάνω «στρώσεις», ώστε η στρώση με το χρώμα να μην έρχεται σε επαφή με τον αμφιβληστροειδή και άρα να ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες αλλεργικής αντίδρασης.
3.Μάθετε την σωστή τεχνική για το eyeliner
10 τρόποι για να τραβήξετε τα βλέμματα (4)
Το eyeliner είναι ίσως ο πιο γρήγορος τρόπος να τονίσετε το βλέμμα σας, ωστόσο πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά τα προϊόντα και τον τρόπο εφαρμογής γιατί το ίδιο εύκολα μπορεί να σας κάνει να δείχνετε κουρασμένες και μεγαλύτερες. Αν έχετε μικρά μάτια περιορίστε τη γραμμή του eyeliner στην εξωτερική και πάνω γωνία του ματιού. Αφού σχεδιάσεε, με ένα μαλακό πινελάκι, σβήστε λίγο τη γραμμή για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα. Έτσι τα μάτια σας θα αποκτήσουν περισσότερο βάθος.
4. Χρησιμοποιήστε concealer γύρω από τα μάτια σας (όχι μόνο στους μαύρους κύκλους)
10 τρόποι για να τραβήξετε τα βλέμματα (5)
Το να καλύπτουμε τους μαύρους κύκλους με concealer το έχουμε μάθει μετά από πρακτική χιλιάδων εφαρμογών. Για να αναδείξετε όμως τα μάτια σας, επενδύστε σε ένα ελαφρύ primer και περάστε το γύρω από τα μάτια σας, τόσο πάνω όσο και κάτω πριν απλώσετε το concealer. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο θα χρειαστείτε λιγότερη ποσότητα concealer αλλά και το αποτέλεσμα θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Για λίγη παραπάνω λάμψη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο τέλος και λίγη πούδρα ή κρέμα λάμψης, αυτήν που κανονικά χρησιμοποιείτε στα ζυγωματικά.
5. Επισκεφτείτε μία αισθητικό για να σχηματίσετε τα φρύδια σας
10 τρόποι για να τραβήξετε τα βλέμματα (6)
Αν έχετε δει την ταινία Frida, όπου η Salma Hayek υποδύεται την διάσημη Frida Kahlo, θα ξέρετε πόσο πολύ επηρεάζει την εμφάνιση το σχήμα των φρυδιών. Αν αφήσετε τα φρύδια σας λίγο πιο φυσικά θα έχετε ένα πιο νεανικό look, ενώ τα πιο έντονα τόξα μπορούν να κάνουν ένα μίνι facelift στην έκφρασή σας. Αν δεν πιάνει το χέρι σας, εμπιστευτείτε έναν ειδικό, γιατί συνήθως το παρακάνουμε με τα φρύδια.
Μία καλή λύση είναι και η μέθοδος της κλωστής, που είναι σαφώς λιγότερο οδυνηρή και δαπανηρή από το κερί, καθώς και πιο γρηγορή και ακριβής από το κλασσικό τσιμπιδάκι. Αφού έχετε φτιάξει τα φρύδια σας επαγγελματικά, στο σωστό σχήμα, το μόνο που χρειάζετε να κάνετε στο σπίτι είναι να διατηρήσετε το σχήμα βγάζοντας τις σκόρπιες τριχούλες γύρω από αυτό. Τα λάθη συνήθως συμβαίνουν στην προσπάθεια μας να κάνουμε τα δύο μας φρύδια ολόιδια, οπότε να θυμάστε οτι μικρές διαφορές δεν έχουν μεγάλη σημασία στο τελικό αποτέλεσμα.
6. Φορέστε ψεύτικες βλεφαρίδες
10 τρόποι για να τραβήξετε τα βλέμματα (7)
Μπορεί οι ψεύτικες βλεφαρίδες να θέλουν εξάσκηση στην εφαρμογή τους αλλά το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν ταιριάζουν όλες, σε όλα τα σχήματα ματιών και θα χρειαστεί να δοκιμάσετε αρκετές πριν καταλήξετε στο ιδανικό για εσάς. Επίσης δεν ταιριάζουν σε όλες τις περιπτώσεις και χώρους, γενικά κρατήστε τις μακρυά από το χώρο εργασίας. Προτιμήστε τις μισές σε μήκος, ή αυτές που είναι σε μικρές τούφες, που είναι πιο διακριτικές αλλά και αρκετά πιο εύκολες στην τοποθέτηση.
7. Σπιτικές λύσεις για το πρήξιμο
10 τρόποι για να τραβήξετε τα βλέμματα (8)
Οι ειδικές κρέμες και τα roll-on gels μπορούν να κάνουν θαύματα για το πρήξιμο, αλλά υπάρχουν μερικά γιατροσόφια που θα σας γλιτώσουν χρήμα χωρίς να χάσετε τίποτα από το αποτέλεσμα. Βάλτε δύο κουταλάκια στην κατάψυξη για περίπου 15 λεπτά και μετά βάλτε τα πάνω στα μάτια σας. Αν έχετε μόλις φτιάξει το τσάι σας, μπορείτε να βάλετε στα πρησμένα μάτια σας από ένα κρύο, χρησιμοποιημένο φακελάκι τσάι. Αν είστε πιο παραδοσιακή (ή πεινάτε) υπάρχει πάντα η μέθοδος του κρύου αγγουριού.
8. Ρίξτε μερικές σταγόνες
10 τρόποι για να τραβήξετε τα βλέμματα (9)
Ακόμα και αν δεν φοράτε makeup, ένας από τους πιο απλούς τρόπους για όμορφα μάτια είναι να αναδείξετε το λευκό τους. Ακόμα και αν έχετε κάνει επαγγελματικό μακιγιάζ, αν τα μάτια σας είναι κόκκινα από αλλεργίες ή αϋπνία, δεν θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ρίξτε μερικές σταγόνες για τα μάτια το πρωί, πριν φορέσετε τους φακούς σας. Θα εκπλαγείτε από το πόσο φρέσκια θα δείχνετε ακόμα και πριν πιείτε τον καφέ σας.
9. Χρυσαφί eyeliner
10 τρόποι για να τραβήξετε τα βλέμματα (10)
Ξεχάστε ότι έχετε διαβάσει για μεγάλα μάτια με άσπρο μολύβι. Όντως δημιουργεί μία ψευδαίσθηση μεγαλώνοντας την περιοχή του λευκού των ματιών, όμως δεν ταιριάζει σε όλες και ειδικά σε σκουρόχρωμες επιδερμίδες δείχνει αφύσικο. Προτιμήστε ένα χρυσαφί μολύβι, ή στο χρώμα της σαμπάνιας και εφαρμόστε το στις εσωτερικές γωνίες. Περιγράψτε σύριζα τις κάτω βλεφαρίδες στην εξωτερική γωνία και περάστε λίγο πιο έντονα την γραμμή των πάνω βλεφαρίδων μέχρι το σημείο που ενώνονται στο εξωτερικό.
10. Μην το παρακάνετε
10 τρόποι για να τραβήξετε τα βλέμματα (11)
Θέλετε τη προσοχή να κλέψουν τα μάτια σας και όχι το make-up σας. Το λάθος χρώμα φακών μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε σαν δαιμονισμένη, ενώ πολύ έντονες ψεύτικες βλεφαρίδες θα κάνουν τα βλέφαρά σας να φαίνονται βαριά. Αν είστε καινούργια στην τέχνη του μακιγιάζ, κάντε μικρά βήματα μέχρι να βρίτε τι σας πηγαίνει περισσότερο. Διαφορετικά, αν το παρακάνετε στην αρχή, μπορεί να απογοητευτείτε και να σταματήσετε τους πειραματισμούς, που τελικά αυτοί είναι που θα σας βοηθήσουν να αναδείξετε τα δυνατά σας σημεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου