Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013

Τί δεν αντέχουν να ακούνε οι άντρες στο σεξ;

Τί δεν αντέχουν να ακούνε οι άντρες στο σεξ;

«Πότε θα τελειώσεις;»
«Το σεξ υποτίθεται ότι μας φέρνει πιο κοντά, αλλά όταν ακούω κάτι τέτοιο, νιώθω απόμακρος» εξηγεί ο Τ., 35 ετών. «Μέχρις εκείνο το σημείο υποθέτω ότι και οι δύο περνάμε καλά. Όταν ακούω κάτι τέτοιο, νιώθω ότι μετρά τα δευτερόλεπτα μέχρι να περάσει και αυτό με κάνει να αισθάνομαι απαίσια». Αντί γι’ αυτό πες «Θέλω πολύ να τελειώσεις» προτείνει η Emily Morse, συγγραφέας του Hot Sex: Over 200 Things You Can Try Tonight. «Όταν του λες πόσο θέλεις να τον δεις να αφήνεται, του δείχνεις πόσο σε διεγείρει η δική του απόλαυση». Θα πάρει το μήνυμα χωρίς να του πληγώσεις τον εγωισμό.

«Άκουσες το μωρό; Μπορείς να πας να δεις;»
«Είναι το χειρότερο, γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι’ αυτό», λέει ο Γ., 34 ετών. «Είναι αναπόφευκτο και εννοείται ότι θα πάμε να δούμε μήπως συμβαίνει κάτι, αλλά άνθρωποι είμαστε – και μας χαλάει τη διάθεση!» προσθέτει. Φυσικά, είναι σχεδόν απίθανο να συνεχίσετε από εκεί που μείνατε, αλλά αν πεις «μείνε εκεί που είσαι», θα δείξεις στο σύντροφό σου πόσο λατρεύεις τις ιδιωτικές σας στιγμές –ακόμη κι αν διακόπτονται– και ότι παραμένει εξαιρετικά σημαντική προτεραιότητα στη ζωή σου.

«Αχχ… όχι. Παραλίγο να τα καταφέρεις όμως!»
«Ένα από τα καλύτερα στοιχεία του σεξ είναι να τη βλέπεις να ικανοποιείται» λέει ο Σ., 28 ετών. «Θέλω να μου δώσει την ευκαιρία και όταν ακούω κάτι τέτοιο, νιώθω ότι δε θα με αφήσει καν να προσπαθήσω και ότι πραγματικά οι ικανότητές μου είναι περιορισμένες». Επικεντρώσου καλύτερα στα θετικά με ένα σχόλιο όπως «ολόκληρο το κορμί μου ρίγησε όταν το έκανες αυτό – ανυπομονώ να το ξαναδοκιμάσουμε». Επειδή οι άνδρες δεν έχουν τη δική μας ανατομία, τους είναι δύσκολο να καταλάβουν πόσο τυχαίοι είναι καμιά φορά οι οργασμοί, σύμφωνα με τον Reef Karim, M.D., ψυχίατρο και συγγραφέα του Why Does He Do That? Why Does She Do That? «Αν θέλεις να κάνει κάτι συγκεκριμένο, ζήτησέ του το. Αν απλώς δενσυνέβη και δεν έχει πρόβλημα, με το να του δείξεις ότι και πάλι το απόλαυσες τον καθησυχάζεις ότι δεν είσαι απογοητευμένη με κάτι που έκανε» συμπληρώνει.

«Είχες πάντα αυτή την ελιά;»
«Μου αρέσει να με φροντίζουν, αλλά τι ακριβώς μπορώ να κάνω την ώρα του σεξ;» λέει ο Σ., 29 ετών. «Απλώς θα μου προκαλέσει ανησυχία και θα μου αποσπάσει την προσοχή». Γι’ αυτό σιώπησε μέχρι να τελειώσετε. Στη συνέχεια, αν έχεις παρατηρήσει κάτι περίεργο, φυσικά και μπορείς να το αναφέρεις. Ο καρκίνος του δέρματος μπορεί να εμφανιστεί παντού – ναι, ακόμη και σε σημεία που δεν τα βλέπει ο ήλιος. Μπορεί να μην είναι σέξι αυτό που λες, αλλά πρέπει να το μάθει.

«Δε μιλάμε καθόλου πια»
«Δε σκέφτομαι αν μιλάμε ή δε μιλάμε» λέει ο Σ., 32 ετών. «Και όταν το λέει αυτό ενώ νομίζω ότι ετοιμαζόμαστε να κάνουμε σεξ ή αμέσως μετά το σεξ, νιώθω πως υπονοεί ότι τη θέλω μόνο για το σεξ και δεν είναι αλήθεια». Αντί να εκφράζεις ένα γενικό παράπονο, ξεκίνα τη συζήτηση λέγοντας π.χ. «αν κερδίζαμε το λαχείο, ποιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα αγοράζαμε;». Η έκκριση ορμονών που ακολουθεί το σεξ προκαλεί υπνηλία στον άνδρα, οπότε οι υποθετικές καταστάσεις –αυτές που μάλλον σας έφεραν κοντά όταν πρωτογνωριστήκατε– είναι πολύ καλύτεροι τρόποι για να ξεκινήσεις τις βαθιές συζητήσεις που θέλεις από το να αναφέρεσαι σε ασήμαντα, καθημερινά θέματα.

«Σκεφτόμουν να βάψουμε μπεζ την κουζίνα. Τι λες;»
«Ναι, προφανώς, το έντονο μπλε δεν θα ήταν καλή επιλογή» αστειεύεται ο Τ., 35 ετών. «Ειλικρινά, χρειάζεται να εξηγήσω γιατί είναι κακό να λες κάτι τέτοιο την ώρα του σεξ;». Πες του καλύτερα για την αίσθηση που απολαμβάνεις. «Όταν διηγείσαι αυτό που συμβαίνει επανέρχεσαι στη στιγμή σας» τονίζει η σεξολόγος Ruthie Neustifter. «Αν το μυαλό σου ταξιδεύει επειδή δεν απολαμβάνεις και πολύ αυτό που συμβαίνει, τότε το οφείλεις στον εαυτό σου να αλλάξεις στάση ή κάτι ανάλογο σύμφωνα με το τι σου αρέσει». Με άλλα λόγια, σκέψου πώς θέλεις να κάνεις σεξ – όχι πώς θα βάψεις την κουζίνα!

«Μήπως έχω παχύνει;»
«Είναι ύπουλη ερώτηση και δεν υπάρχει σωστή απάντηση» λέει ο Τ., 32 ετών. «Αν πούμε “ναι”, ξέρουμε ότι θα ακολουθήσουν κλάματα. Αν απαντήσουμε “όχι”, μπορεί να μας κάνει να πούμε ψέματα». Οι άνδρες θέλουν να προσκυνούν το σώμα σου στο κρεβάτι, όχι να το κατακρίνουν – γι’ αυτό πες του: «Θέλω να βάλεις τα χέρια σου εδώ». Δεν ψάχνει να δει αν έχεις γυμνασμένους κοιλιακούς, απλώς απολαμβάνει την επαφή με το δέρμα σου. Ωστόσο, μπορείς να απομακρύνεις διακριτικά το σύντροφό σου από ένα σημείο που σε κάνει να νιώθεις άσχημα και έτσι να συνεχίσετε χωρίς να χάσεις τη διάθεσή σου.
«Πες μου ότι είμαι όμορφη»
«Δεν είμαι εκπαιδευμένη φώκια» λέει ο Ν., 36 ετών. «Είναι περίεργο όταν μια γυναίκα μου λέει τι να πω. Είναι λες και θέλει να παίξω ένα ρόλο». Τι είναι καλύτερο να κάνεις; Να τους πεις τι θέλεις να σου κάνει εκείνη τη στιγμή. Το να μεταθέτεις την προσοχή στις σωματικές σου επιθυμίες παρά στην εμφάνισή σου δεν είναι απλώς όμορφο – είναι σέξι. «Όταν είναι κάπως δεσποτική, με διεγείρει αφάνταστα. Μου δείχνει πόσο πολύ με θέλει και αυτό ικανοποιεί τον εγωισμό μου» λέει ο Ν. Οι άλλοι άνδρες με τους οποίους μιλήσαμε συμφώνησαν ότι μια γυναίκα που ξέρει τι θέλει στο κρεβάτι και δε φοβάται να το ζητήσει είναι ακαταμάχητη.

«Πρέπει να πάω στην τουαλέτα»
Είναι λίγο περίεργο σχόλιο αυτό. «Δε με πειράζει όταν μου το λέει πού και πού» παραδέχεται ο Σ., 28 ετών. «Αλλά σίγουρα “ρίχνει” το πάθος». Οι κράμπες, τα γουργουρητά, η άμεση ανάγκη να ουρήσεις – όλα αυτά είναι μέρος του σεξ και δεν υπάρχει λόγος να τα κρύβεις ή να νιώθεις άσχημα. Το μυστικό είναι να αποφύγεις τις πολλές λεπτομέρειες για τις σωματικές σου λειτουργίες. Ο καλύτερος τρόπος είναι να βάζεις λίγο μυστήριο, τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει το σεξ, λέγοντάς του απλώς ότι επανέρχεσαι αμέσως.

«Μπορείς να κάνεις αυτό που μου αρέσει;»
«Το έχω ακούσει από πολλές πρώην μου» λέει ο Τ., 34 ετών. «Και η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές δεν έχω ιδέα για ποιο πράγμα μιλάει! Ξαφνικά πρέπει να το ρίξω στις εικασίες». Γι’ αυτό φρόντισε να είσαι συγκεκριμένη, κάνοντας ένα σχόλιο του τύπου «Από την ώρα που ξύπνησα σε σκεφτόμουν να μου κάνεις το χ». Το να το παίζεις ντροπαλή βοηθά στο φλερτ, αλλά οι άνδρες με τους οποίους μιλήσαμε συμφωνούν ότι τους μπερδεύει στο κρεβάτι. Κράτα τα παιχνίδια έξω από την κρεβατοκάμαρα και θα ωφεληθείτε και οι δύο από αυτό.

3 συμβουλές που πρέπει πάντα να ακολουθείς....

tip 1
Μην τον συγκρίνεις!
Μην του πεις, μετά το σεξ, ότι ο πρώην σου ήταν καλύτερος / πιο αργός / με ιδιαίτερα προσόντα. Μπες στη θέση του και σκέψου πώς θα ένιωθες εσύ αν σου έλεγε πως η πρώην του είχε τέλειο σώμα και έκαναν φανταστικό σεξ…

tip2
Μη φεύγεις!
Μετά το σεξ μην αρχίσεις να μαζεύεις το κρεβάτι και να ντύνεσαι. Δώσε λίγο χρόνο και στους δύο σας να απολαύσετε λίγες στιγμές χαλάρωσης και πες του μερικά γλυκόλογα. Τα έχει ανάγκη όσο κι εσύ.

tip3
Τα –πολλά– λόγια είναι φτώχεια αν δεν αναλάβεις παράλληλα και δράση. Δοκίμασε να πάρεις το παιχνίδι στα χέρια σου λέγοντας και δείχνοντάς του εσύ τι θέλεις να κάνετε. Δεν αποκλείεται να τον εκπλήξεις!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου