Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

3 κακοί συνάδελφοι και πως θα τους αντιμετωπίσεις


3 κακοί συνάδελφοι και πως θα τους αντιμετωπίσεις
Μελέτη του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον έδειξε ότι ένας «υπάλληλος» ασκεί μεγαλύτερη επίδραση σε μια επιχείρηση απ’ ότι πολλοί καλοί.
Η Carrie Mason-Draffen, συγγραφέας του βιβλίου 151 γρήγορες ιδέες για να αντιμετωπίσεις δύσκολους ανθρώπους (151 quick ideas o deal with difficult people), προτείνει τρόπους για να «συνετίσεις» τους κακούς συναδέλφους σου.Εκείνος που μιλάει δυνατά Εάν ο συνάδελφός σου περιγράφει γλαφυρά τις περιπέτειες που έζησε το Σαββατοκύριακο αποσπώντας σου έτσι την προσοχή από τη δουλειά σου, ρώτησέ τον αν μπορεί να μιλήσει πιο σιγά, γιατί προσπαθείς να ολοκληρώσεις κάτι. Όταν τελειώσεις πες του ότι είστε πολλοί στον ίδιο χώρο και πρέπει να προσπαθήσετε να συζητάτε όλοι λίγο πιο χαμηλόφωνα.

Το κυκλοθυμικό αφεντικό Μην παίρνεις προσωπικά τη σιωπή του ήτα απότομα σχόλια του. Αντί για αυτό- και ίσως είναι δύσκολο-, αντέδρασε ρωτώντας: «Υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να κάνω διαφορετικά;»

Η κουτσομπόλα Το τελευταίο πράγμα που θέλει αυτός ο τύπος ανθρώπου είναι να θεωρηθεί υπεύθυνος για τα νέα που διαδίδει. Εάν τη ρωτήσεις για την πηγή της πληροφόρησής της σίγουρα θα την κάνεις να σταματήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου