Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013

Μους γιαούρτι!

ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Υλικά (για 4 άτομα):
  • 500 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι με λίγα λιπαρά
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 1-2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. σκόνη ζελατίνης
  • φρέσκα φρούτα για το γαρνίρισμα
Για τη σος λεμόνι:
  • 500 γραμ. λεμόνια
  • 500 γραμ. νερό
  • 500 γραμ. ζάχαρη
Διαδικασία:Αφού μουλιάσετε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 2 λεπτά, τη λιώνετε σε 1 κουτ. της σούπας καυτό νερό, τη ρίχνετε μέσα στο γιαούρτι και ανακατεύετε. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να δέσει ελαφρά και μετά προσθέτετε το γιαούρτι, ανακατεύοντας απαλά. Βάζετε τη μους στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει. Σερβίρετε με λίγη σος λεμόνι γαρνίροντας με berries, φράουλες ή άλλα φρέσκα φρούτα. Τρυπάτε τα λεμόνια με ένα πιρούνι και τα βράζετε σε νερό για 15 λεπτά και μετά τα αφήνετε 5 λεπτά μέσα σε κρύο νερό. Κάνετε το ίδιο άλλες 2 φορές. Μετά (ή καλύτερα την άλλη μέρα) τα κόβετε σε φέτες, βγάζετε τα κουκούτσια και τα πολτοποιείτε. Ζυγίζετε ίσα μέρη νερό, ζάχαρη και πολτό λεμονιού και τα σιγοβράζετε ανακατεύοντας περιοδικά σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να δέσουν ελαφρά.
Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου