Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013

5 tips για να τονώσετε την αυτοεκτίμηση σας

ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ
Ζήστε για εσάς και όχι για τους άλλους. Τα άτομα που δεν αγαπούν τον εαυτό τους, εξαρτώνται συχνά από την γνώμη των άλλων. Προσπαθούν να βρουν την επιβεβαίωση στους άλλους και υποφέρουν στην ιδέα της απόρριψης. Προσοχή, ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του φιλοσοφία για τη ζωή και τρόπο αντιμετώπισης των πραγμάτων. Αυτό σημαίνει πως δεν γίνεται να τους ευχαριστήσετε όλους.
Αποφύγετε τις συγκρίσεις. Είναι μια σημαντική πηγή δυστυχίας. Πολλοί άνθρωποι έχουν ιδιότητες και προτερήματα που λείπουν από εσένα, όμως κι εσύ έχεις αρετές που λείπουν από τους άλλους. Σταματήστε λοιπόν να ασχολείστε με τις ζωές των άλλων και επικεντρωθείτε στη δική σας.
Μην ψάχνετε το τέλειο. Κανένας δεν είναι τέλειος και αυτό είναι το ωραίο. Αυτό που υπάρχει είναι ένα απέραντο περιθώριο για βελτίωση.
Μη φοβάστε να κάνετε λάθος. Τα λάθη διδάσκουν και σας βοηθούν να γίνεται όλο και καλύτεροι.
Σταματήστε να αναλύετε. Τι έφταιξε και τι όχι. Αν είχαν γίνει αλλιώς τα πράγματα, ίσως τώρα να ήμουν σε καλύτερη μοίρα. Κάθε φορά βρίσκεστε σε μια κατάσταση που θα πρέπει να πάρετε μια απόφαση. Τα κίνητρα που σας οδήγησαν στην απόφαση αυτή είναι διαφορετικά. Οι περιστάσεις, οι φόβοι, οι ανησυχίες σας, τα πιστεύω και οι πεποιθήσεις σας, σας οδήγησαν να κάνετε τη συγκεκριμένη επιλογή τότε. Αυτό δεν σημαίνει πως για όλη σας την υπόλοιπη ζωή θα πρέπει να αναλύεται το παρελθόν σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου