Κυριακή, 26 Μαΐου 2013

Λαχταριστή ομελέτα με φρέσκα, καλοκαιρινά λαχανικά


To πιο νόστιμο σνακ για το Σαββατοκύριακο.
Λαχταριστή ομελέτα με φρέσκα, καλοκαιρινά λαχανικά
Τι κι αν είναι ακόμα άνοιξη, ο καιρός εκεί έξω το πάει σφαίρα για καλοκαίρι, οπότε ας εκμεταλλευτούμε το υπέροχο κλίμα με μια ομελέτα που του ταιριάζει γάντι.
Υλικά
ελαιόλαδο
2/3 κούπας κατεψυγμένο καλαμπόκι, αποψυγμένο
1/2 κούπα κολοκυθάκια
3κ.σ. ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμυδάκια
1/4κ.γ. αλάτι
2κ.σ. νερό
1/4κ.γ. μαύρο πιπέρι
3 μεγάλα ασπράδια αυγών
1 μεγάλο αυγό
2κ.σ. τριμμένο τυρί γκούντα, καπνιστό
Εκτέλεση
1. Ζεστάνετε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέστε το καλαμπόκι, τα κολοκυθάκια, τα κρεμμύδια και 1/8κ.γ. αλάτι. Σοτάρετέ τα για 4 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να γίνουν μαλακά και τραγανιστά στις άκρες. Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά.
2. Ζεστάνετε ένα μεσαίο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, με λίγο ελαιόλαδο.
3. Αναμείξτε 1/8κ.γ. αλάτι, το νερό, το πιπέρι, τα ασπράδια αυγών και το αυγό και χτυπήστε τα καλά με το σύρμα.
4. Ρίξτε το μείγμα του αυγού στο τηγάνι και ψήστε το μέχρι οι άκρες να είναι έτοιμες (περίπου 2 λεπτά). Ανασηκώστε απαλά τις άκρες με την σπάτουλα και αναποδογυρίστε την ομελέτα ώστε να την ψήσετε και από την άλλη πλευρά.
5. Ρίξτε το μείγμα με το καλαμπόκι στην μισή πλευρά της ομελέτας, πασπαλίστε το με το τριμμένο γκούντα και με την βοήθεια της σπάτουλας, ρίξτε το άλλο μισό της ομελέτας πάνω από το μείγμα, ώστε να διπλώσει στα δύο. Ψήστε την για άλλα 2 λεπτά ή μέχρι το τυρί να λιώσει. Βάλτε την με προσοχή σε ένα πιάτο και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου