Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013

Πώς θα βρεις τη σωστή για εσένα απόχρωση ρουζ και κραγιόν


Είναι πιο απλό από όσο φαντάζεσαι

Το τέλειο ρουζ

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο καλύτερος τρόπος για να βρεις το ρουζ που ταιριάζει στη δική σου επιδερμίδα είναι να τρίψεις το μάγουλό σου ώστε να κοκκινίσει και να επιλέξεις μια απόχρωση ρουζ πολύ κοντά στο χρώμα που πήρε το μάγουλό σου από την τριβή. Αν παρόλα αυτά έχεις επιδερμίδα ερεθισμένη από ακμή ή δέρμα που κοκκινίζει, προτίμησε μια πιο γήινη απόχρωση (προς το καφέ) για να μην τονίζει το κοκκίνισμα.

Το ιδανικό nude κραγιόν

Όσον αφορά στο ιδανικό nude κραγιόν, θα πρέπει να είναι ελαφρά πιο φωτεινό από το φυσικό χρώμα των χειλιών. Έτσι να δένει τέλεια με το φυσικό χρώμα των χειλιών, ενώ παράλληλα θα προσδιορίζει και θα τονίζει πολύ διακριτικά τα χείλη. Θα έχει ακριβώς το ίδιο εφέ που έχει και η μάσκαρα όταν τονίζει τις βλεφαρίδες σε κατά τα άλλα άβαφα μάτια. Sos: το «γυμνό» κραγιόν δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να έχει χρώμα σαν… κοσνίλερ, γιατί έτσι σβήνει τα χείλη και μόνο όψη φυσική και υγείας δεν χαρίζει.

Το κολακευτικό κόκκινο κραγιόν

Πολλές φορές έχουμε στο μυαλό μας πως στις μελαχρινές πάνε τα κόκκινα που έχουν μέσα λίγο μπλε, ενώ στις ξανθές πηγαίνουν τα κόκκινα που έχουν μέσα πορτοκαλί. Στην πραγματικότητα για να βρεις το σωστό κόκκινο για σένα, καλό είναι να δοκιμάσεις και κόκκινα που «μπλεδίζουν», αλλά και κόκκινα που «πορτοκαλίζουν». Όταν το κόκκινο κραγιόν κάνει όλο το πρόσωπο να δείχνει φωτεινό και ζωντανό, η απόχρωση σου ταιριάζει. Αν δείχνει το πρόσωπο σαν να έχει στραγγίσει από μέσα του το αίμα και στο πρόσωπο ξεχωρίζουν μόνο τα χείλη, τότε η απόχρωση δεν είναι η σωστή για εσένα. Κάνε μερικές δοκιμές και θα δεις στον καθρέφτη ακριβώς αυτό που περιγράφουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου