Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΡΙΓΑΝΗ


Υλικά:
2 στήθη κοτόπουλο
1 λεμόνι
1 ποτηράκι του κρασιού ρετσίνα ή λευκό κρασί
λίγη ρίγανη
λίγο αλάτι
πιπέρι
1 1/2 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1/4 φέτα τριμμένη

Εκτέλεση:

Σ' ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Μόλις γίνει βάζουμε τα φιλέτα να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και έπειτα με το κρασί. Μόλις τραβήξει τα ζουμιά και δέσει λίγο η σάλτσα, σβήνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και έπειτα ρίχνουμε την τριμμένη φέτα. Σερβίρουμε με ρύζι ή μακαρόνια.

1 σχόλιο: