Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

Μελιτζάνες με ντομάτα ογκρατέν



Συστατικά
2 μεγάλες μελιτζάνες, κομμένες σε φέτες κατά μήκος
1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη στη μέση
1 κουταλιά της σούπας λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού ξερά ανάμεικτα μυρωδικά
400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες κονσέρβας
150 γρ. γιαούρτι
1 χτυπημένο αυγό
50 γρ. παρμεζάνα
σερβίρετε με βραστό ρύζι


Μέθοδος προετοιμασίας

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Τσιγαρίστε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι, προσθέστε τις ντομάτες, τον πελτέ και τα μυρωδικά μέχρι να βράσουν λίγο κα να μειωθούν τα υγρά. Αλείψτε τις φέτες μελιτζάνας με λίγο λάδι και το κομμένο σκόρδο. Τινάξτε το σκόρδο. Σε ένα μεγάλο ρηχό πυρέξ, βάλτε σε στρώσεις τη μελιτζάνα και τη σάλτσα. Ανακατέψτε το χτυπημένο αυγό με το γιαούρτι και απλώστε στην επιφάνεια. Πασπαλίστε με την παρμεζάνα και ψήστε στον φούρνο για 40 λεπτά .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου