Τρίτη, 28 Μαΐου 2013

Εξαφανίστε την κοιλίτσα και βγείτε στην παραλία με το κεφάλι ψηλά!


Εξαφανίστε την κοιλίτσα και βγείτε στην παραλία με το κεφάλι ψηλά!

1. Ξεφορτωθείτε το στομάχι: α) Ξαπλώσνοντας ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα και τα πέλματα σε ένα σκαλοπάτι ή στον καναπέ ακόμη. Με τα χέρια πίσω από το κεφάλι κάνετε τα γνωστά 'ροκανίσματα'. Εισπνέετε καθώς κατεβαίνετε, εκπνέετε μόλις φτάσετε στα γόνατα. Κάντε το 30 φορές. β) Από την ίδια θέση και με τα χέρια σταθερά πίσω από τον αυχένα, συνεχίστε σηκώνοντας τους γοφούς από το έδαφος και σφίγγοντας την κοιλιά. Εισπνέετε καθώς κατεβάζετε τη λεκάνη και εκπνέετε όταν έχετε σηκώσει την πλάτη από το έδαφος. 30 επαναλήψεις.

2. Απαλλαγείτε από την κοιλίτσα χαμηλά: Όπως είστε ανάσκελα, σηκώστε τον αυχένα σας όπως όταν κάνετε ροκανίσματα. Κατόπιν σηκώστε και τα δύο πόδια λυγισμένα. Κρατώντας το λαιμό ψηλά και τους ώμους μακριά από το πάτωμα, τεντώνετε και μαζεύετε πόδια για 30 φορές επίσης.


3. Πείτε αντίο στα 'χερούλια του έρωτα: Στηρίζοντας αγκώνες και πήχεις στο πάτωμα. Κρατώντας τα πόδια ενωμένα, μετακινήστε το σώμα σας στηριζόμενες με τα χέρια. Κάντε εναλλάξ κινήσεις με τα χέρια μετρώντας 1-2-3-4. Και γυρίστε πίσω. Είναι πολύ αποτελεσματική άσκηση καθώς χρησιμποποιείτε το ίδιο το σωματικό σας βάρος.


4. Μειώστε την περιφέρεια της μέσης: Καθισμένες στο πάτωμα με τα γόνατα ενωμένα και τις φτέρνες σας σηκωμένες από το έδαφος. Κρατώντας βαράκια ή έχοντας απλά τεντωμένα τα χέρια, μετακινήστε τα από τη μία πλευρά στην άλλη, περιστρέφοντας τον κορμό σας για 30 επαναλήψεις.
*Αν είστε εντελώς αγύμναστες ξεκινήστε την πρώτη εβδομάδα με 15 φορές την κάθε άσκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου