Σάββατο, 18 Μαΐου 2013

Light τάρτα σοκολάτας και καρύδας



Υλικά

300 γρ. ινδική καρύδα, τριμμένη
100 γρ. αμύγδαλα
100 γρ. μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
Χυμός από 1 πορτοκάλι
2 κ.γ. μέλι
400 γρ. κουβερτούρα 53-55% περιεκτικότητα σε κακάο
350 γρ. γάλα καρύδας


Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τη βάση, τρίβουμε σε ένα μούλτι την ήδη τριμμένη ινδική καρύδα για να πάρουμε ένα αποτέλεσμα σαν κρέμα. Αν δεν χωράει όλη, τη μοιράζουμε σε δύο δόσεις. Όσο την χτυπάμε στο μούλτι αρχίζει και βγάζει τα έλαια και θα προκύψει μια κρέμα σαν πολτός. Ρίχνουμε την κρέμα αυτή σε ένα μπολ. Στη συνέχεια τρίβουμε τα αμύγδαλα και τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και τα προσθέτουμε κι αυτά στο μπολ.

Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή με το χέρι μας φορώντας γάντι ώστε να ομογενοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Προσθέτουμε και τα δύο κουταλάκια μέλι και αναμειγνύουμε.

Στρώνουμε αυτό το μείγμα σε μια ταρτιέρα 23-24 εκ. (αν έχουμε μεγαλύτερη θα μας βγει πιο χαμηλή σε ύψος η βάση) και το βάζουμε ψυγείο.

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε σε ένα μεταλλικό μπολ. Ζεσταίνουμε το γάλα καρύδας σε κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει, οπότε και το αποσύρουμε και το ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε 1’ και ανακατεύουμε με σπάτουλα σιλικόνης κατά προτίμηση μέχρι να προκύψει μια λεία κρέμα. Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία και όταν είναι χλιαρή, βγάζουμε την ταρτιέρα από το ψυγείο, ρίχνουμε την σοκολατένια κρέμα και τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο. Χρειάζεται 5-6 ώρες ή καλύτερα ένα βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου