Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

Υγρό κέικ σοκολάτας χωρίς μίξερ



Υλικά
2 κουβερτούρες
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
3 αυγά
1 βανίλια
1 σφηνάκι κονιάκ
¼ αλεύρι
¾ φλ. ζάχαρη

Εκτέλεση
Βάζουμε τη κουβερτούρα σοκολάτας με το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και λιώνουμε σε μπεν μαρί . Όταν λιώσει, βγάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το κονιάκ. Στη συνέχεια προσθέτουμε αλεύρι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τη σοκολάτα στο μίγμα και ανακατεύουμε να γίνει ομοιογενές μίγμα.
Σε ένα τετράγωνο ταψί (30cm x 30cm) αλείφουμε λίγο αλεύρι και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι για να μη κολλήσει. Προσθέτουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 7-10 λεπτά στους 200ο . Το κέικ στο κέντρο θα πρέπει να είναι ελαφρώς υγρό.
Σερβίρεται ζεστό με μια μπάλα παγωτό ή με κρέμα γάλακτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου