Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013

Περπάτημα & πες αντίο σε ψωμάκια και κοιλίτσα!


Περπάτημα & πες αντίο σε ψωμάκια και κοιλίτσα
Το περπάτημα είναι στην κορυφή της λίστας με τις απλές αεροβικές ασκήσεις που μπορείς να κάνεις παντού, αλλά μένει λίγο πίσω στον τομέα της καύσης θερμίδων.

Γι’ αυτό σχεδιάσαμε ένα πρόγραμμα που καίει λίπος, είτε περπατάς έξω είτε σε διάδρομο. Μετά το ζέσταμα θα περπατάς τόσο γρήγορα που θα είναι πιο εύκολο να αρχίσεις να κάνεις jogging.

Όταν κινείσαι τόσο γρήγορα, αυξάνεται ο καρδιακός παλμός, καίγοντας 50% περισσότερες θερμίδες απ’ ό,τι όταν περπατάς με κανονικό ρυθμό. Προσθέσαμε, επίσης, μια δυναμική κίνηση (βλ. Σμίλευση Μηρών παρακάτω) για να αυξήσουμε την ένταση και να στοχεύσουμε στους «δύσκολους» απαγωγούς.

Θα κάψεις λίπος και θα σμιλεύσεις κάθε πόντο των ποδιών σου – μόνο με ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια. Πόσο πιο εύκολο να γίνει;
Σμίλευση Μηρών: Διώξε τα ψωμάκια με αυτή την άσκηση.
Πλαϊνός Βηματισμός
Στάσου όρθια, με την αριστερή πλευρά στραμμένη σε ένα step, πεζοδρόμιο ή στην άκρη του διαδρόμου (σταμάτησέ τον πρώτα), σε απόσταση περίπου μισού μέτρου. Λύγισε τους αγκώνες και κάνε τα χέρια γροθιές, με τις παλάμες να κοιτούν η μία την άλλη. Σπρώξε με το δεξί πέλμα, πήδηξε προς τα αριστερά και προσγειώσου με το αριστερό πέλμα πάνω στο step (Α). Πήδηξε αμέσως προς τα δεξιά και προσγειώσου με το δεξί πέλμα (Β). Συνέχισε πηδώντας γρήγορα από τη μια πλευρά στην άλλη. Έπειτα από 30 δευτερόλεπτα άλλαξε πλευρά (ώστε το δεξί πέλμα να προσγειώνεται στο step).

Το πρόγραμμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου