Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Παπρικάζ με γιαούρτι



Υλικά

1/4 φλ. τσαγ. ελαιόλαδο
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
2 κρεμμύδια ξερά
2 χρωματιστές πιπεριές
1/2 φλ. τσαγ. κρασί κόκκινο
400 γραμμ. ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι
πιπέρι
200 γραμμ. γιαούρτι
1 κ.σ. αλεύρι
λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
βρασμένο ρύζι για σερβίρισμα
Εκτέλεση


Κόβουμε το φιλέτο σε λεπτές φέτες. Κόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και ροδίζουμε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά γύρω-γύρω. Αφού αλλάξει χρώμα το φιλέτο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα αφήνουμε να σωταριστούν για 3-4 λεπτά, όχι παραπάνω. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστούν οι αλκοόλες σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και σκεπάζουμε το τηγάνι. Σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το αλεύρι, το ρίχνουμε στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Τέλος, σερβίρουμε το παπρικάζ με βρασμένο ρύζι.

Tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κοτόπουλο με ψαρονέφρι ή με μοσχαρίσιο φιλέτο. Μπορούμε, επίσης, για να το κάνουμε ακόμη πιο ελαφρύ να αφαιρέσουμε το αλεύρι και να προσθέσουμε το γιαούρτι στη σάλτσα, αφού το αποσύρουμε από τη φωτιά. Έτσι θα έχουμε ένα νόστιμο και πολύ ελαφρύ πιάτο.


μερίδες 4

Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος 30 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου