Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Πιλάφι Μιλανέζα




Υλικά

2 φλιτζ. ρύζι για πιλάφι
χυμό από 1/2 λεμόνι

5 φλιτζ. ζωμό κότας
1/2 κ.γλ. κρόκο Κοζάνης

2 κ.σ. βούτυρο
200 γραμ. τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Βράζουμε το ζωμό σε κατσαρόλα με νερό. Ξεπλένουμε το ρύζι σε λεπτό σουρωτήρι καλά μέχρι το νερό που τρέχει να είναι διάφανο. Ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού στο ρύζι. Όταν πάρει βράση ο ζωμός, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης και αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μέχρι τη μέση και σιγοβράζουμε μέχρι να εμφανιστούν μικρές τρυπούλες στην επιφάνεια του ρυζιού μας. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και το ρίχνουμε στο πιλάφι.

Το σερβίρουμε ζεστό σε πιάτα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.


Για 4 μερίδες

Χρόνος Προετοιμασίας 25 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου