Κυριακή, 12 Μαΐου 2013

Τι δείχνουν τα ρούχα για το χαρακτήρα σας!


ΡΟΥΧΑ

Έχετε αναρωτηθεί πότε πως ο τρόπος που ντύνεστε αποκαλύπτει τις ψυχικές σας διαθέσεις;
Κάθε μέρα το στιλ που υιοθετείτε και τα ρούχα που επιλέγετε προδίδουν τον εσωτερικό σας κόσμο. Από το φαρδύ σας jean και το αγαπημένο Τ-shirt σας, μέχρι το preppy –chic φόρεμά σας, δείχνουν πτυχές του χαρακτήρα σας που δεν φανταζόσασταν.
Εσείς τι ρούχα επιλέγετε; Προτιμάτε να φοράτε ρούχα εφαρμοστά; Μήπως επιλέγετε στενά ρούχα διότι θέλετε να προστατευτείτε από κάτι; Ποια σημεία του σώματος σας επιλέγετε να συμπιέσετε; Αν για παράδειγμα συμπιέζετε τη μέση σας, που βρίσκεται στη περιοχή του κέντρου ενέργειας των συναισθημάτων, είναι πιθανό να προσπαθείτε να καταπνίξετε κάποια συναισθήματα. Από ποιον θέλετε να προστατευτείτε; Αν επιλέγετε πάλι να κλείσετε το λαιμό σου, με ψηλούς γιακάδες, ζιβάγκο, φουλάρια σημαίνει πως προσπαθείτε να κρύψετε κάτι. Ο λαιμός αποτελεί τμήμα του κέντρου ενέργειας της έκφρασης, της αλήθειας. Μήπως, φοβάστε να αποκαλυφθείτε στους άλλους;
Αν πάλι επιλέγετε κολλητά και στενά ρούχα που κολακεύουν και αναδεικνύουν τη σιλουέτα σας, μήπως προσπαθείτε να τονίσετε τον αισθησιασμό σας; Όταν κάποιος προσπαθεί να αποδείξει κάτι, αυτό δείχνει χαμηλή αυτοπεποίθηση. Αυτό μπορεί να εκφραστεί είτε από αδύνατους ανθρώπους, είτε από χοντρούς ανθρώπους. Για παράδειγμα, μια γυναίκα που έχει παραπάνω βάρος και επιλέγει να φορέσει ένα εφαρμοστό κολάν, το κάνει επειδή αναζητά στα μάτια των άλλων «Θέε μου, γιατί το κάνει αυτό» προκείμενου να επιβεβαιωθεί η εικόνα που έχει για τον εαυτό της. Η γυναίκα λοιπόν αυτή ντύνεται με τέτοιο τρόπο προσπαθόντας να αποδείξει ότι δεν είναι εμφανίσιμη και ότι δεν έχει ωραίο σώμα. Το αντίθετο είναι όταν αδύνατες γυναίκες επιλέγουν τα ρούχα τους δυο νούμερα μεγαλύτερα προκειμένου να αποδείξουν ότι έχουν βάρος.
Τα άτομα που επιλέγουν να κρατούν τα ρούχα τους δείχνει πως είναι άτομα πιο συντηρητικά, που φοβούνται τον αποχωρισμό και προσκολλούνται στα αντικείμενα τους. Συχνά, τα άτομα αυτά δεν επιθυμούν ανανέωση ενώ δεν μπορούν να προσαρμοστούν.
Τα χρώματα παίζουν μεγάλη σημασία καθώς εκφράζουν την ψυχική διάθεση του ατόμου. Μπορούν να σε κάνουν να νιώθεις ευεξία και να σου φτιάξουν τη μέρα. Το πρωί που θα ξυπνήσετε κοιτάξτε τα ρούχα σας και όποιο χρώμα σας τραβήξει τη προσοχή αυτό θα επιλέξετε. Είναι ένας τρόπος να περάσετε ακόμα πιο όμορφα την μέρα σας.
Τα παραπάνω παραδείγματα, είναι γενικά. Τα ρούχα μας είτε παλιά, είτε καινούργια μπορούν να εκφράσουν τη διάθεση μας, να προδώσουν τις σκέψεις μας, να μας κάνουν πιο κοινωνικούς, να είναι το γούρι μας. Μια χαλαρή φόρμα και ένα αγαπημένο μπλουζάκι είναι ιδανικά για να νιώσετε χαλαροί και ασφαλείς την ώρα που ξεκουράζεστε στο καναπέ σας. Ένα κολλητό τζιν που είστε σίγουρες ότι σας ταιριάζει, τονώνει την αυτοπεποίθηση σας και σας κάνει να νιώθετε σέξι. Σε κάθε περίπτωση, με τα ρούχα σας εκφράζετε τον εαυτό σας. Ανοίξτε την ντουλάπα σας, δείτε τις ενδυματολογικές προτιμήσεις, οργανώστε την και δώστε ότι δεν σας αρέσει πια. Ανανεωθείτε!

1 σχόλιο:

 1. ενδιαφέρον!

  xx
  FashionEvELand | FEEL
  http://fashioneveland.blogspot.gr/
  https://www.facebook.com/FashionEvELand

  ΑπάντησηΔιαγραφή