Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013

Αυγοσαλάτα με πατάτες

Avgosalata
Φτιάξτε την με τα αυγα που σας μείνανε από το Πάσχα!!
Σερβίρουμε την αυγοσαλάτα ζεστή πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί ή κρύα. Είναι τέλεια έτσι κι αλλιώς!

Υλικά

6 αυγά βρασμένα (για ακριβώς 4΄)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους, ψιλοκομμένα
2 καρότα τριμμένα
3 πατάτες βρασμένες και κομμένες σε καρεδάκια
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. κάππαρη ψιλοκομμένη
2 κ.σ. άνηθο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ξίδι
1 φλιτζ. μαγιονέζα
2 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τα αυγά για ακριβώς 4΄ γιατί δεν θέλουμε ο κρόκος να σφίξει τελείως. Πρέπει να είναι λίγο υγρός ώστε να τον απορροφήσει η πατάτα.Βάζουμε σε σαλατιέρα τις πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ. Καθαρίζουμε τα αυγά και τα σπάμε, κομματιάζοντάς τα πάνω στις πατάτες.Ανακατεύουμε όσο είναι ακόμα υγρός ο κρόκος για να ρουφήξει η πατάτα όλη τη γεύση. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (φρέσκο κρεμμυδάκι, ξερό κρεμμύδι, καρότο, κάππαρη, άνηθο, μαϊντανό, ξίδι, μαγιονέζα, μουστάρδα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι).Ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο ή ξίδι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου