Παρασκευή, 3 Μαΐου 2013

How to be stylish


Πώς να είσαι κομψή.


Είναι η ερώτηση εκατομμύριο δολαρίων, έτσι δεν είναι; ο καθένας μπορούσε να καθορίσει όλα τα "στυλ" με διάφορους τρόπους, αλλά οι περισσότεροι από εμάς θα (κρυφά ή όχι και τόσο κρυφά) θέλαμε να είμαστε κομψοί. Είναι πιθανώς ο λόγος που διαβάζετε αυτό το άρθρο.

Εδώ είναι τα κακά νέα:

Δεν μπορείτε να μάθετε πώς να είστε κομψή απλά με την αγορά των "σωστών" ρούχων.

Στυλ δεν είναι ό,τι αγοράζετε, ή ποιο είναι το κόστος. Δεν μπορείτε να αγοράσετε το στυλ σε ένα κατάστημα, ή να το αντιγράψετε από την πασαρέλα, και δεν έχει σημασία πόσο πολλά φορέματα έχετε στην κατοχή σας, ή το οποίο όνομα σχεδιαστών είναι θεωρημένο για τα παπούτσια σας. Απλώς δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι το στυλ είναι αδύνατο να βρεθεί: ακριβώς το αντίθετο, μάλιστα. Ο καθένας μπορεί να μάθει πώς να είναι κομψός : εδώ είναι μερικοί εύκολοι τρόποι για να το κάνει - σε κάθε προϋπολογισμό.


Μην ακολουθήσετε τη μόδα

Ο Yves Saint Laurent είπε κάποτε ότι οι μόδες ξεθωριάζουν, αλλά το στυλ είναι αιώνιο. Είχε δίκιο:και γι'αυτό είναι πιθανών γιατί αυτό το συναίσθημα έχει απήχηση τόσο συχνά, με τόσους πολλούς διαφορετικούς τρόπους, από όλους, από τους σχεδιαστές μόδας και διασημότητες σε εμάς τους υπόλοιπους. Θα θέλαμε να το επαναλάβουμε πάρα πολύ, λέγοντας ότι η μόδα, ενώ μπορεί να είναι κάτι πάρα πολύ διασκεδαστικό, και δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο δεν θα πρέπει να πειραματιστείτε με αυτό όσο θέλετε, τελικά, είναι πιο σημαντικό να αναπτύξει κανείς το δικό του στυλ δουλεύοντας αυτό που σας ταιριάζει, και τι σας αρέσει να φοράτε. Σκεφτείτε το: οι πιο κομψοί άνθρωποι στον κόσμο δεν έχουν την τάση να είναι σκλάβοι με τις τελευταίες τάσεις. Ξέρουν ότι δεν είναι όλες οι μόδες για να ταιριάζουν σε όλους τους ανθρώπους, έτσι αντί να αλλάζει η εμφάνιση τους κάθε εποχή και πάντα να προσπαθεί να συμβαδίσει με τις τελευταίες τάσεις, θα καταλάβουν τι λειτουργεί για αυτούς, και στη συνέχεια, λίγο πολύ θα επιμείνουν σε αυτό, χρησιμοποιώντας τις τάσεις της μόδας, σαν ένα τρόπο για να ενισχύσουν ή να ενημερώσετε την εμφάνιση τους, αντί να υπαγορεύουν αυτό. Αναπτύξτε το δικό σας στυλ, μην αντιγράφετε μόνο κάποιον άλλον: αυτό είναι το πώς να είναι κομψή.

Γνωρίστε την φιγούρα σας


Είστε ένα μήλο ή ένα αχλάδι; Ένα ορθογώνιο ή τετράγωνο; Σίγουρα, αυτό ακούγεται σαν ένα από αυτά τα ανόητα περιοδικού κουίζ, αλλά ένα μεγάλο μέρος του να γνωρίζεις πώς να είσαι κομψή είναι να ξέρετε το σώμα σας με τι μοιάζει, και στη συνέχεια το πώς να το ντύσετε. Όπως προαναφέρθηκε, δεν είναι όλες τα στυλ για όλα τα σώματα, οπότε αν θέλετε να ξέρετε πώς να είστε κομψοί, θα πρέπει πρώτα απ 'όλα να ξέρετε με τι πραγματικά μοιάζουν: δεν είναι αυτό που θα θέλατε να μοιάζουν. Δεν έχουμε το χρόνο ή χώρο σε αυτό το άρθρο για να απαριθμήσει όλους τους διαφορετικούς τύπους σώματος και πώς να τους ντύσετε, αλλά θα βρείτε πολλές συμβουλές στο ίντερνετ που θα σας βοηθήσουν να ντυθείτε για σχήμα του σώματός σας.


Αγοράστε ρούχα που ταιριάζουν: ή τροποποιήστε τα


Αυτή η συμβουλή ακούγεται τόσο προφανές που μόλις και μετά βίας αξίζει να δηλώθει, αλλά πόσο συχνά έχετε δει ανθρώπους να στοιβάζονται σε ρούχα που είναι σαφώς πολύ μικρότερα, ή να πνίγονται στη περίσσεια υφάσματος ένας φορέματος που είναι ακριβώς πάρα πολύ μεγάλο; Η κακή τοποθέτηση ένδυσης είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να δούμε προχειρότητα και unstylish, ακόμα και τα πιο ακριβά ρούχα στον κόσμο, θα φανεί κακό, αν η εφαρμογή τους είναι αταίριαστη. Βρίσκοντας την τέλεια εφαρμογή είναι το Ιερό Δισκοπότηρο για το πώς να είσαι κομψή, και καθώς είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζετε ήδη, μπορεί να είναι πιο εύκολο στα λόγια παρά στην πράξη. Αν αγωνίζεστε, ωστόσο:


Δοκιμάστε διαφορετικά μεγέθη


Μην απλά υποθέτετε ότι γνωρίζετε το μέγεθος σας :τα μεγέθη ρούχων διαφέρουν από μάρκα σε μάρκα, ακόμη και από ένα στοιχείο σε άλλο, έτσι πάρτε μια σειρά από μεγέθη στο δοκιμαστήριο, και δοκιμάστε τα όλα .


Μην ντρέπεστε να φορέσετε μεγαλύτερο νούμερο εάν είναι απαραίτητο

Το μέγεθος είναι απλά ένας αριθμός - και με δεδομένο τις ασυνέπειες στο μέγεθος αυτές τις μέρες, για να μην αναφέρουμε τη ματαιοδοξία-μέγεθος που είναι διαδεδομένη σε όλη τη βιομηχανία της μόδας, είναι ένα αρκετά ανούσιο νούμερο. Μην ντρέπεστε να το μεγεθύνετε: το μόνο πρόσωπο που θα ξέρει - ή νοιάζεται - είναι εσύ.

Εξακολουθείτε να αγωνίζεστε για να βρείτε τη σωστή εφαρμογή; Μάθετε να ράβετε, ή πληρώστε κάποιον άλλον να το κάνει για σας

Μερικές φορές πραγματικά δεν έχει σημασία πόσα ρούχα θα δοκιμάσουμε : κανένας από αυτά δεν θα ταιριάζει. Όταν συμβαίνει αυτό, θα πρέπει να εξετάσετε μία από τις δύο επιλογές: είτε να αλλάξετε το ρούχο μόνη σας, ή να πληρώσετε κάποιον για να το κάνει για σας. Τώρα, δεδομένου ότι το άρθρο αυτό υπόσχεται να σας δείξει πώς να είναι κομψή σε κάθε προϋπολογισμό, είμαστε απρόθυμοι να δείξουμε ότι το να έχουμε στοιχεία custom-made είναι η μόνη λύση για όσους από εμάς δεν μπορούμε να βρούμε τη σωστή εφαρμογή από την αγορά, αλλά στην πραγματικότητα, ίσως να εκπλαγείτε από το πόσο αποδοτική μπορεί να είναι να έχεις ένα ένδυμα τροποποιημένο ή ακόμα γίνονται από το μηδέν. (Και ακόμα κι αν το κόστος είναι το ίδιο με την αγορά ενός έτοιμου ρούχου, τουλάχιστον μπορείτε να καταλήξετε με κάτι που να ταιριάζει σαν να φτιάχτηκε για εσάς: γιατί ήταν ...) Εάν όλα τα άλλα αποτυγχάνουν, απλές αλλαγές, όπως η ανάληψη ένα στριφώματος ή να αλλάξεις το μήκος από τα μανίκια δεν είναι δύσκολο να τα καταφέρεις, και θα αξίζει να το μάθεις σε μακροπρόθεσμη βάση.

Κρατήστε τα ρούχα σας καθαρά, σιδερωμένα και καλά μπαλωμένα

Αν θέλετε να ξέρετε πώς να είστε κομψή, εσείς πρέπει να αρχίσετε το σιδέρωμα, και μπορεί επίσης να θέλετε να μάθετε πώς να αντικαταστήσει το παλίο κουμπί, (βλέπε παραπάνω). Είναι επίσης αυτονόητο ότι τα καθαρα ρούχα είναι απαραίτητα: θα μπορούσες να φοράς Dior Couture, χειροποίητα για να σου ταιριάζει απόλυτα, αλλά αν αυτό το φόρεμα είναι βρώμικο, ζαρωμένο και έχει ανάγκη από επισκευή, μπορεί άνετα να ήταν από Zara. Κρατήστε τα ρούχα σας σε καλή κατάσταση, και όταν δεν φτιάχνονται άλλο απαλλαγείτε από αυτά: δεν χρειάζεται μια ντουλάπα γεμάτη από νέα ρούχα για να δείχνετε κομψή, αλλά αν τα ρούχα σας μοιάζουν σαν να μπορούσαν να περπατήσουν μέχρι τα σκουπίδια από μόνα τους, ίσως είναι καλύτερα να τα αφήσετε.


Να είστε καλά καλλωπισμένη

Κανείς δεν υποδηλώνει ότι θα πρέπει να έχετε έναν τόνο μακιγιάζ και ένα επαγγελματικό χτένισμα κάθε μέρα, προκειμένου να δείχνετε κομψή, αλλά διατηρώντας τα μαλλιά σας καθαρά και περιποιημένα (αν όχι απαραίτητα στην τελειότητα), τα νύχια σας τακτοποιημένα (δεν χρειάζεται ένα επαγγελματικό μανικιούρ, απλά να απαλλαγούμε από παρανυχίδες και τραχιές άκρες, και να τα κρατήσουμε καθαρά) και το μακιγιάζ σας προσεκτικά εφαρμοσμένο (αν το φοράτε). Αν φοράτε μακιγιάζ μια "less is more" προσέγγιση είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης, όταν πρόκειται για κομψό. Αν έχετε την ικανότητα να δημιουργήσετε πιο περίτεχνα look - και ξέρετε ότι σας ταιριάζει - κάντε το αλλά πάρα πολύ βαρύ μακιγιάζ, ειδικά αν είναι άσχημα εφαρμοσμένο είναι ένας άλλος εύκολος τρόπος για να καταστρέψει το look σας.
Ντυθείτε κατάλληλα

Θα ήταν υπέροχο αν μπορούσαμε να φοράμε μόνο ό,τι θέλαμε, όπου θέλαμε, αλλά όλα τα ρούχα έχει πλαίσιο, και είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι τα ρούχα σας ταιριάζουν με το πλαίσιο που το φοράτε. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είστε σταθερά προσκολλημένοι σε κάποιο φανταστικό dress code ή σύνολο κανόνων: αυτό σημαίνει ότι δεν φοράμε παντελόνι φόρμας στο γάμο κάποιου, ψηλά τακούνια για μια βόλτα στην εξοχή, μια τουαλέτα σε πρώτο πάρτι γενεθλίων του ανιψιού σας, ή ένα διάτρητο sundress στο χιόνι . Όλα αυτά τα ρούχα θα ήταν ακατάλληλα για την περίσταση, και αυτό σημαίνει ότι ανεξάρτητα από το πόσο "ωραίο" φαίνονται από μόνα τους, δεν θα φανεί κομψό. Θέλετε να ξέρετε πώς να είστε κομψή κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες; Βεβαιωθείτε ότι είστε ντυμένοι κατάλληλα για την περίσταση, και δεν προσπαθείτε πάρα πολύ σκληρά, ή αρκετά σκληρά. Είναι τόσο απλό (ή δύσκολο).


Τέλος, εάν θέλετε πραγματικά να ξέρετε πώς να είναι κομψή ...
... μην ακούτε την αστυνομία μόδας.

Είμαστε σοβαροί, όμως: ενώ όλοι εμείς απολαμβάνουμε να συζητάμε τις τάσεις της μόδας, πραγματικά δεν υπάρχει σωστό ή λάθος, όταν πρόκειται για το στυλ. Όσο κοινό και αν
ακούγεται ο ευκολότερος τρόπος για να δείχνετε αβίαστα κομψή είναι να είστε ο εαυτός σας, και να έχετε εμπιστοσύνη σε αυτό που φοράτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου