Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013

Ασκήσεις για να τονώσετε το στήθος σας μέσα σε 15 λεπτά!Δυναμώστε τους μύες και αισθανθείτε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση το καλοκαίρι


Ασκήσεις για να τονώσετε το στήθος σας μέσα σε 15 λεπτάΟι συγκεκριμένες ασκήσεις είναι απλές, μπορεί να τις εκτελέσει κάθε γυναίκα και κάνουν καλό στην ορθή στάση του σώματος, μα πάνω απ' όλα στους θωρακικούς μύες που συγκρατούν το στήθος μας. Θα χρειαστείτε δύο βαράκια- κατά προτίμιση δίκιλα- ένα στρώμα της yoga και μία καρέκλα. Ας τις πάρουμε με τη σειρά.
1.Αρχικά σταθείτε όρθια και ενώστε τις δύο παλάμες σας μπροστά από το στήθος, με τους αγκώνες  προς τα έξω. Πιέστε τις παλάμες μεταξύ τους, όσο πιο δυνατά μπορείτε χωρίς διακοπή ενώ μετράτε μέχρι το 20. Xαλαρώστε για  10 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία 3 φορές χωρίς να ξεχνάτε τις αναπνοές σας.
2. Kατόπιν παίρνετε τα δύο βαράκια και φέρνετε τα χέρια σας σε πλήρη έκταση. Φέρτε τα χέρια σας προς τα εμπρός, τεντωμένα δημιουργώντας ορθή γωνία με τον κορμό. Κάντε 3 σετ των 15 επαναλήψεων.
3. Απλώστε το στρώμα και ξαπλώστε μπρούμυτα. Ανασηκωθείτε και στηριχτείτε στα γόνατα και στις παλάμες, ενώ τα πόδια σας είναι λυγισμένα και σταυρωμένα στους αστραγάλους. Λυγίστε αργά τους αγκώνες, κατεβάζοντας το σώμα σας χωρίς να ακουμπήσετε το στήθος ή το πρόσωπο στο στρώμα. Σπρώξτε και ανεβείτε μέχρι να τεντωθούν οι αγκώνες. Κάντε 3 σετ των 15 επαναλήψεων.
4. Συνεχίστε γυρίζοντας ανάσκελα με τα βαράκια στα χέρια, κρατώντας τα  πλάγια στο ύψος των ώμων.  Με τους αγκώνες ελαφρά λυγισμένους, φέρτε τα βαράκια μπροστά και πάνω από το στήθος. Kατεβάστε πάλι αργά, ανοίγοντας τα χέρια προς τα πλάγια σιγά-σιγά, ελέγχοντας την κίνηση προκειμένου να αποφεύγετε τραυματισμούς και να αισθάνεστε κάψιμο στο μυ κάτω από το στήθος. Κάντε 3 σετ των 15 επαναλήψεων.
5. Kαθίστε σε μία κλασική καρέκλα έχοντας τα πόδια σχεδόν ενωμένα με το σωμα σας σε ορθή γωνία.  Πάρτε δύο βαράκια και γείρετε πολύ μπροστά τον κορμό, έχοντας την πλάτη σας ίσια, ακουμπώντας σχεδόν το στήθος στα γόνατά σας. Ανοίξτε τα χέρια σας σε έκταση με τους αγκώνες ελαφρά λυγισμένους. Kατεβάστε αργά προς τους αστραγάλους. Κάντε 3 σετ των 15 επαναλήψεων.
6. Η συγκεκριμένη διάταση είναι απαραίτητη για να απαομεκτύνουμε την ένταση και να αποφύγουμε τους τραυματισμούς. Σε όρθια θέση και με τα πόδια λίγο ανοιχτά και φέρτε τα χέρια πίσω από τη λεκάνη, με τις παλάμες σας πιασμένες. Σηκώστε αργά τα χέρια προς τα πίσω τεντωμένα και νιώστε το τράβηγμα στο στήθος σας. Mείνετε εκεί με τα χέρια στο ύψος του στήθους, για 15-20 δευτερόλεπτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου