Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013

Πώς να βγάλεις μια τέλεια φωτογραφία του εαυτού σου!Τον τελευταίο καιρό, έχουμε παρατηρήσει έναν τόνο celebrities να ανεβάζουν στα social media φωτογραφίες που έχουν τραβήξει οι ίδιοι. Και όλοι φαίνονται πανέμορφοι και hot. Αλλά το να βγάλεις μια φωτογραφία τον εαυτό σου δεν είναι εύκολο. 

 Πάτα κλικ απο τον ώμο
 Είτε χρησιμοποιείς την κάμερα ή το smartphone σου, δεν θέλεις να το έχεις στο πλαίσιο της φωτογραφίας. Αντ 'αυτού, κράτησέ το μακριά από εσένα στο ύψος των ώμων και στρίψε το σώμα σου προς την κατεύθυνση αυτή, ωθώντας τον αντίθετο ώμο σου προς την κάμερα. Στη συνέχεια «κόψε» το χέρι που κρατάει την κάμερα έξω απο την φωτογραφία. 

Ακολούθησε τον κανόνα των τρίτων 
Αυτό είναι ένα μικρό μυστικό φωτογραφίας που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι επαγγελματίες. Ξεκίνησε με μία διανοητική διαίρεση του πλαισίου σε τρίτα: Αντί να είσαι στην μέση της εικόνας, βάλε τον εαυτό σου εκτός κέντρου, έτσι ώστε να μπορείς να πέσεις στο πρώτο 1/3 ή 2/3 του πλαισίου. Κάνει το πλάνο να φαίνεται πιο ενδιαφέρον.... 

Εμπλουτίστε το πλάνο με άλλα πράγματα 
Βρίσκεσαι σε μια πανέμορφη παραλία; Βγάλε και το νερό πίσω σου. Σε μια cool συναυλία; Βγάλε και την σκηνή που βρίσκεται στο background. Ακριβώς όπως στον κανόνα των τρίτων, ένα εμπλουτισμένο τοπίο κάνει την φωτογραφία πιο ενδιαφέρουσα (και όχι σαν να φωτογραφίζεις τον εαυτό σου στο σπίτι, επειδή βαριέσαι). Και όταν είναι πιο ενδιαφέρουσα, οι άλλοι θα εξετάσουν την φωτογραφία περισσότερο.

 Γείρε το κεφάλι σου
 Οι άνθρωποι γενικά φαίνονται ομορφότεροι όταν δεν φαίνονται σαν νεκροί στην κάμερα. Είναι καλύτερο να έχεις μια μικρή στροφή του κεφαλιού σου ή μια μικρή γωνία, κλίση, ώστε το κεφάλι σου να γέρνει λίγο προς τα κάτω και να δημιουργείς μια γωνία με τα μάτια σου προς την κάμερα.

 Στρίψε το σώμα σου
 Αν θέλεις να φαίνεται ολόκληρο το σώμα σου στην φωτογραφία, γείρε ελαφρώς τον γοφό σου, βάλε το ένα πόδι στις μύτες των ποδιών, ή κουνήσου εκτός πόζας- κάνει το σώμα σου να φαίνεται πιο αδύνατο και σέξυ.

 Σκέψου έξω από το κουτί 
Δεν χρειάζεται πάντα να έχεις το πρόσωπό σου στο πλαίσιο για μία τέλεια pic. Αν θέλεις να φωτογραφήσεις τον εαυτό σου ξαπλωμένο στην παραλία,  λύγισε τα πόδια σου. Η κίνηση κάνει το στομάχι σου να φαίνεται επίπεδο και βοηθά τα πόδια να μην φαίνονται παραμορφωμένα. Μπορείς επίσης να αναβαθμίσεις εύκολα την φωτογραφία  με το να δημιουργήσεις μια γωνία με τους γοφούς σου στο πλάι.

 Χρησιμοποίησε κολακευτικό φώς
 Βγάζεις την φωτογραφία σε εξωτερικό χώρο; Αποφύγετε τη λήψη της φωτογραφίας μεταξύ 11 π.μ. και 1 μ.μ.-ο ήλιος το μεσημέρι είναι έντονος και θα αναδείξει ό, τι μικροσκοπική ατέλεια μπορεί να έχεις. Το καλύτερο φως είναι το πρωί ή γύρω από το ηλιοβασίλεμα-η πορτοκαλί λάμψη κάνει τα πάντα να φαίνονται καλύτερα.

1 σχόλιο: