Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Γαρίδες με πλιγούρι



Αν είσαι από τους ανθρώπους που θα μπορούσαν να ζήσουν τρώγοντας μόνο γαρίδες, μας καταλαβαίνεις.
Αν όχι, δες το σαν μία συναρπαστική αλλαγή στο μέχρι τώρα ρεπερτόριό σου (λειτουργεί εξαιρετικά και σε γεύματα με ανθρώπους που θέλεις -έτσι, λίγο- να εντυπωσιάσεις).

Για 4 άτομα:

20 μέτριες γαρίδες κατεψυγμένες, καθαρισμένες + μερικές ακαθάριστες
1 πακέτο σάλτσα ντομάτας
2 φλ. πλιγούρι
1 μεγάλο κρεμμύδι, πολτοποιημένο
1 φλ. λευκό κρασί




Σε μια κατσαρόλα βάζεις 4 φλιτζάνια νερό, αλάτι και πιπέρι και ρίχνεις τις ακαθάριστες γαρίδες ώστε να βράσουν για 15 λεπτά. Σουρώνεις αλλά κρατάς το ζουμί και προσθέτεις μέσα το κρασί και την σάλτσα ντομάτας. Σε μια άλλη (μεγάλη) κατσαρόλα ζεσταίνεις 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ροδίζεις το κρεμμύδι. Προσθέτεις 4 φλιτζάνια από τον ζωμό ντομάτας και μόλις πάρει βράση ρίχνεις μέσα το πλιγούρι. Ανακατεύεις καλά για να μην κολλήσει, χαμηλώνεις τη φωτιά και σιγοβράζεις για 10 λεπτά, μέχρι το πλιγούρι να πιει το ζουμί. Τα τελευταία 5 (και πιο κρίσιμα) λεπτά του βρασίματος, προσθέτεις και τις καθαρισμένες γαρίδες και ανακατεύεις ώστε να μοιραστούν παντού. Σβήνεις τη φωτιά και αφήνεις για λίγο το φαγητό σκεπασμένο ώσπου να απορροφηθούν τελείως όλα τα υγρά. Αν θέλεις, πασπαλίζεις το πιάτο με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, γαρνίρεις με τις ακαθάριστες γαρίδες και, περήφανη πια, σερβίρεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου