Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013

Μαρκίζ σοκολάτας

Markiz-sokolatas_new
Δροσερό, απαλό σαν μους στην υφή του, με πλούσια σοκολατένια γεύση και
πάρα πολύ γρήγορο στην προετοιμασία του.
Υλικά

250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
5 αυγά ολόφρεσκα, βιολογικά
150 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. κακάο σκόνη (άγλυκο)
χτυπημένη κρέμα (παχύρρευστη) και φράουλες για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Τοποθετούμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά. Με μίξερ χειρός χτυπάμε πολύ καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να κρεμώσουν 
και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο (αφού κρυώσει ελαφρά) και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να εμφανίσουν απαλές κορυφές. Απαλά ανακατεύουμε τα ασπράδια στο υπόλοιπο μείγμα. Λαδώνουμε ελαφρά μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ. Την ντύνουμε με μεμβράνη. Αδειάζουμε τη μαρκίζ μέσα και παγώνουμε 1 νύχτα στο ψυγείο. Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε τη μαρκίζ σε φέτες. Σερβίρουμε με χτυπημένη κρέμα και φράουλες.

μερίδες 10
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά

Χρόνος ψύξης 480 λεπτά

1 σχόλιο: