Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013

Γιατί είναι καλό να το ρίχνουμε έξω, μία μέρα την εβδομάδα!


Γιατί είναι καλό να το ρίχνουμε έξω, μία μέρα την εβδομάδα

Και ο υγιεινός τρόπος ζωής θέλει τις μικρές παρασπονδίες του

Εάν γυμνάζεστε σε μόνιμη βάση και προσέχετε τη διατροφή σας, έχετε σκεφτεί ποτέ να επιτρέψετε στον εαυτό σας να κάνει διάλειμμα μια μέρα την εβδομάδα; Μία μέρα που θα μπορείτε να ξεκουραστείτε αλλά και θα απολαύσετε τις αγαπημένες σας, «απαγορευμένες» λιχουδιές χωρίς τύψεις; Ίσως ήρθε η ώρα να το σκεφτειτε πολύ σοβαρά, και οι λόγοι είναι απλοί:
1) Χαλάρωση
Εάν το πρόγραμμα της γυμναστικής σας περιέχει έντονη αερόβια άσκηση ή σκληρή προπόνηση με βάρη, μία ημέρα ξεκούρασης επιτρέπει στους μύες του σώματός σας να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν, ώστε να είναι πανέτοιμοι για μία ακόμα εβδομάδα προπόνησης.

2) Απόλαυση
Ειδικά εάν τρώτε υγιεινά και γυμνάζεστε, μία λιχουδιά δεν θα χαλάσει ούτε την σιλουέτα, ούτε τον τρόπο ζωής σας. Οι μέρες που επιτρέπετε στον εαυτό σας την ευχαρίστηση είναι αυτές που σας κρατάνε, τις υπόλοιπες μέρες, από το να πέσετε με τα μούτρα στις απαγορευμένες τροφές, αφού βοηθάνε να νιώθετε λιγότερο την στέρηση.

3) Ξεκούραση
Ο καλός ύπνος, η ξεκούραση αλλά και η ικανοποίηση των επιθυμιών κάνουν καλό στο μυαλό, το σώμα και την ψυχή μας. Ξεκουραστείτε, μείνετε όλη μέρα με τις πιτζάμες, κοιμηθείτε όσο θέλετε. Είναι ένας υπέροχος τρόπος να προετοιμάσετε τον εαυτό σας πριν ξεκινήσετε την δύσκολη εβδομάδα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου