Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013

Σπιτικά Τρουφάκια



Υλικά για 15-20 τεμάχια

  • 1 πακέτο πτι-μπερ αλεσμένα
  • 1 φλιτζ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 250γρ. μαλακή μαργαρίνη
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 6 κ.σ. κονιάκ
  • 1 βανίλια
  • καρύδα ή τρούφα για επικάλυψη
Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το κονιάκ, 
το κακάο, την βανίλια, την καρυδόψιχα και τα αλεσμένα πτι-μπέρ .
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο και μόλις παγώσει το πλάθουμε σε μικρά
μπαλάκια πασπαλίζοντας το με τρούφα ή με ινδοκάρυδο και το
ξαναβάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2 με 3 ώρες.

TIP: μπορείς να το κάνεις κ σαν γλειφιτζούρι με ξυλάκι κ να το βουτήξεις σε σοκολάτα.

1 σχόλιο:

  1. ftiaxnw suxna troufakia kai m'aresoun polu!!
    apo exw ta paspalizw me zaxari axni...me karuda...kai me kakao!!i me troufa!

    ΑπάντησηΔιαγραφή