Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

Μάθετε το βασικότερο λόγο που τα περισσότερα βιογραφικά καταλήγουν στα… σκουπίδια και πώς να τον αποφύγετε!


Μάθετε το βασικότερο λόγο που τα περισσότερα βιογραφικά καταλήγουν στα… σκουπίδια και πώς να τον αποφύγετε!

Και σίγουρα δε θέλετε να είναι το δικό σας μέσα σε αυτά!

Βιογραφικό. Καταναλώνουμε αμέτρητες ώρες, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε ένα super βιογραφικό, το οποίο θα τραβήξει το ενδιαφέρον του μελλοντικού (ευχόμαστε) εργοδότη μας. Πραγματικά πείτε μου, πόσες ώρες ξοδεύετε για να γεμίσετε το βιογραφικό σας; Και τι εννοώ με αυτό; Πέραν από τις βασικές πληροφορίες που χρειάζεται να προσθέσετε, όπως για παράδειγμα: γνώσεις, προϋπηρεσία κλπ, καταλήγετε να προσθέτετε ένα σωρό αοριστολογίες και γενικά χαρακτηριστικά, που το μόνο που πετυχαίνουν είναι να κουράζουν τον αναγνώστη

Τι εννοούμε με αυτό; Ποιος ο λόγος να προσθέτετε στο βιογραφικό σας πράγματα τα οποία τονίζουν ότι έχουν όλοι, χωρίς επί της ουσίας να τα έχουν; Το γεγονός ότι έχουν δώσει μια νόρμα για τα βιογραφικά, δε σημαίνει ότι θα πρέπει να ενσωματώνετε στο βιογραφικό σας ικανότητες που ίσως να μην έχετε. Για παράδειγμα, δε μπορούμε όλοι να είμαστε δυναμικοί, επικοινωνιακοί, με ηγετικό χαρακτήρα, να έχουμε ομαδικό πνεύμα και να έχουμε τεράστια εμπειρία.

Αυτό λοιπόν, που κάνει τα περισσότερα βιογραφικά να καταλήγουν στο καλάθι των αχρήστων είναι η αοριστολογία και το πολύ μπλα μπλα για το τίποτα. Μη μιλάτε γενικά, αν έχετε κάποιο ταλέντο, δώστε παράδειγμα. Αν για παράδειγμα είσαι δυναμική και έχεις ομαδικό πνεύμα, δώσε στήριγμα στη γνώμη σου. Δώσε συγκεκριμένο παράδειγμα, τι ανέλαβες, πόσο καλά το έβγαλες εις πέρας και τι πέτυχες.

Να θυμάστε κάτι απλό, σε κανέναν δεν αρέσουν τα πολλά λόγια. Να είσαστε ειλικρινείς, να δίνετε παραδείγματα και αποδείξεις των ικανοτήτων σας και να περιμένετε τη συνέντευξη... για να μαγέψετε το αφεντικό με το δυναμισμό σας! Καλή σας επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου