Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

Πότε να βάλεις όρια ακόμη και στις φίλες!Κολλητές χωρίς όρια; Μάθε πότε πρέπει να προσέξεις!

Πότε να βάλεις όρια ακόμη και στις φίλες
Μπορεί να την γνωρίζεις από το σχολείο, να τη θεωρείς κολλητή σου, να της έχεις εκμυστηρευτεί τα πάντα, αλλά αυτό δε της δίνει το δικαίωμα να ξεπερνά κάποια όρια, ειδικά όταν πρόκειται για τον καλό σου.
1. Η φίλη την πέφτει ανοιχτά στον αγαπημένο σου;
Όσο άριστη κι αν είναι η σχέση τους κι όση εμπιστοσύνη κι αν τους έχεις, κάποιες ατάκες δεν επιτρέπονται, ούτε στις κολλητές. Αν τα πειράγματα μεταξύ τους σε κάνουν να αισθάνεσαι το τρίτο πρόσωπο κι αν τα υποννοούμενα στην πλάκα παίρνουν και δίνουν, τότε μάλλον είναι ώρα να αναλάβεις δράση, διότι αργά ή γρήγορα το ζήτημα θα πάρει άλλες διαστάσεις. Και μπορεί να μη συμβαίνει τίποτα το πονηρό μεταξύ τους αλλά εσύ θα υποφέρεις κάθε φορά που θα συμπεροφέρεται ως η... ερωμένη.
Κάθε φορά που θα του λέει συνεχώς πόσο τον αγαπά, που θα του κάνει πλάκα λέγοντάς επανειλημμένος πως ξέρει πόσο την ποθεί, πως θέλει να περάσει μια νύχτα μαζί ή τον καλεί να τη συνοδέψει στην τουαλέτα, βάλε τα όριά σου, δείχνοντας ξεκάθαρα πως όλο αυτό δε σου φαίνεται και τόσο αστείο και σε ενοχλεί.
Σε πρώτη φάση ζήτα με όμορφο τρόπο από τον καλό σου να της κόψει τον αέρα και να μη συνεχίζει τα κακόγουστα αστεία της. Αν δε λέει να καταλάβει κάνε μια ειλικριή συζήτηση μαζί της, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό που κάνει σε ενοχλεί ή απλώς απομάκρυνέ τη.
2. Η κολλητή σου βγαίνει με τον πρώην σου;
Σου συμπαραστάθηκε στο χωρισμό, τον έβρισε, σε παρηγόρησε και μετά από καιρό σου αποκάλυψε πως άρχισε να βγαίνει με τον πρώην σου. Ακόμη κι αν τα κίνητρά της δεν είναι ερωτικά, αν η κίνησή της αυτή σε πληγώνει, πες το ανοιχτά. Μερικά πράγματα, όσο κι αν φαντάζουν αυτονόητα δεν είναι. Ξεκαθάρισέ της πώς αισθάνεσαι και πως θέλεις να κόψεις κάθε σχέση με τον πρώην κι η επαφή της μαζί του δεν βοηθά. Όπως και να έχει πάντως, αν οι δύο τους δεν ήταν εξ΄αρχής φίλοι δεν υπάρχει νόημα σε αυτές τις εξόδους. Η μόνη περίπτωση στην οποία θα δώσεις ελαφρυντικά είναι αν γνωρίζονταν εξ΄αρχής ή αν η σχέση σας κράτησε χρόνια κι οι δυό τους όντως είχαν χτίσει σχέση φιλική.
3. Πάτε πακέτο: Εσύ, αυτός κι αυτή;
Είτε είναι φρεσκοχωρισμένη, είτε αιώνια εργένισσα, αυτό δε σημαίνει πως είσαι αναγκασμένη να τη βάλεις στο... κρεβάτι σου. Αν δεν κάνεις ρούπι δίχως αυτή, ακόμη κι όταν είναι να βρεθείς με τον αγαπημένο σου, τότε θα δημιουργήσεις πρόβλημα στη σχέση σου. Είναι αυτό που λέμε, βγάζεις μόνη τα ματάκια σου. Εννοείται πως θα συμπαρασταθείς σε μια φίλη που το χρειάζεται, θα την καλέσεις για καφέ με τον αγαπημένο σου αλλά όλα είναι θέμα ορίων και ισορροπιών. Να θυμάσαι, πως όσο κι αν την αγαπάς χρειάζεσαι κι εσύ το δικό σου χώρο και χρόνο για να περνάς μόνη με τον αγαπημένο σου, εκτός κι αν πάντα φαντασιωνόσουν ερωτικό τρίγωνο.
4. Μπλέκεται διαρκώς μέσα στη σχέση σου;
Μπορεί να το κάνει από καθαρό ενδιαφέρον, να ζηλεύει ή απλούστατα να είναι κλασική "ανακατώστρα". Η κολλητή που σου "πιπιλίζει" συνεχώς το μυαλό, τονίζοντας τα στραβά και τα άσχημα της σχέσης σου ή δημιουργώντας σου υποψίες δίχως λόγο χρειάζεται όρια. Αν τα λόγια της στηρίζονται με λογικά επιχειρήματα, άκουσέ τη, αλλιώς μάθε να την αγνοείς ή βάλε της φρένο γιατί θα καταλήξεις να τσακώνεσαι με τον καλό σου κάθε φορά που η κολλητή θα σε "φουντώνει". Θυμήσου πως δε χρειάζεσαι ούτε μεσολαβητή, ούτε τροχονόμο στη σχέση και τη ζωή σου.
5. Σε μειώνει μπροστά στον σύντροφό σου ή στην παρέα;
Έχει τύχει και στις καλύτερες οικογένειες! Στο όνομα της οικειότητας και της μακρόχρονης φιλίας, η κολλητή σου συμπεροφέρεται σαν... σκουπίδι. Σε μειώνει, σου μιλά άσχημα, σε ειρωνεύεται και σε υποτιμά παρουσία του αγαπημένου σου ή της παρέας. Αντί να γίνεσαι θύμα, βάλε τα όριά σου, δείχνοντας πως η οικειότητα δεν της δίνει αυτό το δικαίωμα.
6. Σου έχει φάει μια περιουσία;
Είτε είναι άνεργη, είτε όχι στο όνομα της κρίσης ή της αφηρημάδας η φίλη σε έχει φεσώσει κανονικότατα ενώ τα δανεικά είναι πάντα αγύριστα. Αν συνεχίσεις έτσι, σίγουρα θα χάσεις μια περιουσία. Αν δεν ξέρεις πώς να ζητήσεις τα δανεικά κι αγύριστα, πάρε μερικές ιδέες πατώντας εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου