Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

Μήπως καταστρέφεις τη σχέση σου σιγά σιγά;


 1. Τον συγκρίνεις με τον Ιδανικό
  Όταν ο φίλος σου αναμετράται συνέχεια με την εικόνα του Τέλειου συντρόφου που έχεις στο μυαλό σου, το πιθανότερο είναι ότι θα βγαίνει χαμένος. Κάθε φορά. Και αν επιμένεις να το κάνεις αυτό, το πιθανότερο είναι ότι δεν εκτιμάς τη σχέση σας όσο θα έπρεπε. Και αυτή είναι πάντα μια καλή αρχή για το τέλος.

 2. Τεστάρεις τα όρια του
  Τον προκαλείς μέχρι να δεις μέχρι ποιο σημείο φτάνει η αγάπη του για σένα: προσβάλεις τη μητέρα του, χορεύεις μεθυσμένη μπροστά στους συναδέλφους του, απαιτείς να περνάει κάθε στιγμή του ελεύθερου χρόνου του μαζί σου. Είσαι στον καλύτερο δρόμο για να εξαφανιστεί μια και καλή από τη ζωή σου.

 3. Τον θάβεις συνέχεια στις φίλες σου
  Οκ, όλες το κάνουμε που και που. Αν, όμως, έχεις μόνο άσχημα πράγματα να πεις για εκείνον μπροστά στις κολλητές σου είναι πιθανό να μη ζητάς τη συμβουλή τους, αλλά (υποσυνείδητα, τουλάχιστον) την επιβεβαίωσή τους για να ξεκινήσεις διαδικασίες χωρισμού.

 4. Φλερτάρεις με άλλους άντρες
  Ναι, είναι λογικό να έχεις ανάγκη την επιβεβαίωση μερικές φορές. Όταν, όμως,  αρχίζεις να αναρωτιέσαι και η ίδια αν βαριέσαι το φίλο σου και μήπως ψάχνεις κάτι άλλο τελικά, είναι πολύ πιθανό αυτή να είναι και η αλήθεια.

 5. Συγκρίνεις τον εαυτό σου με την πρώην του
  Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξέρεις πολλές λεπτομέρειες για το παρελθόν του. Όσο πιο πολλά στοιχεία γνωρίζεις για τις πρώην του, τόσο πιο πιθανό είναι να μπεις σε διαδικασίες συγκρίσεων και να αισθανθείς «λίγη». Και δεν υπάρχει κανένας λόγος να αισθάνεσαι ανασφάλεια – άλλωστε, είναι μαζί με σένα τώρα.

 6. Ζηλεύεις συνέχεια και μάλιστα χωρίς να σου δίνει αφορμή
  Λυσσάς με την κολλητή του από το σχολείο, του κάνεις σκηνή για τον τρόπο που παρήγγειλε το ποτό του στην μπαργούμαν και γενικά είσαι το πράσινο τέρας προσωποποιημένο. Όχι δεν κολακεύεται απαραίτητα – απλά του δείχνεις εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν τον εμπιστεύεσαι. Not good.

 7. Προχωράς πολύ γρήγορα
  Τα έχουμε ξαναπεί. Μη βιάζεσαι να πας τη σχέση σας στο επόμενο στάδιο και κυρίως μην πιέζεις εκείνον για να το κάνετε: είναι ο καλύτερος τρόπος για να διαλυθεί σε χρόνο dt. Απόλαυσε τη φάση στην οποία βρίσκεστε – είναι ένας καλός τρόπος για να χτίσετε σιγά σιγά τις βάσεις για μια καλή και δυνατή σχέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου