Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013

Το πιο λαχταριστό πιάτο: Λαζάνια με κοτόπουλο

Τρυφερά κομμάτια κοτόπουλου, ανάμεσα σε λαζάνια περιχυμένα με μπεσαμέλ, χρωματισμένα από μια πανδαισία λαχανικών σε μικρά κομμάτια. Αν αυτό το πιάτο δεν ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας –και τα στομάχια τους- δεν ξέρουμε τι άλλο θα τα καταφέρει.

Υλικά
1 πακέτο λαζάνια
2 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο
3 μεγάλες κόκκινες πιπεριές
3-4 πιπεριές κέρατο
5-6 μεγάλα μανιτάρια κομμένα φέτες
400γρ. κρέμα γάλακτος
1 πακέτο κασέρια τριμμένα
αλάτι, πιπέρι
1 δόση μπεσαμέλ

Εκτέλεση
1. Πλένετε καλά το κοτόπουλο και το κόβετε σε πολύ μικρά κομματάκια.
2. Σε μια κατσαρόλα, βάζετε λίγο λάδι και μια κουταλιά βούτυρο.
3. Ρίχνετε μέσα τις πιπεριές και τα μανιτάρια και τα σοτάρετε για λίγο.
4. Προσθέτετε το κοτόπουλο και το αφήνετε για 10 λεπτά να τσιγαριστεί.
5. Ρίχνετε τη κρέμα, τα κασέρια και το αλατοπίπερο και αφήνετε να βράσουν για άλλα 2 λεπτά. Έπειτα αποσύρετε από τη φωτιά.
6. Φτιάχνετε τη μπεσαμέλ βάσει των οδηγιών στο κουτί.
7. Σε ένα πυρέξ, βάζετε λίγη μπεσαμέλ, από πάνω τα μακαρόνια και από πάνω τη γέμιση με το κοτόπουλο. Καλύπτετε με άλλη μια στρώση με μακαρόνια και άλλη μια με μπεσαμέλ.
8. Αν δεν έχετε βράσει από πριν τα λαζάνια, ψήστε τα στους 180 βαθμούς για 80 λεπτά. Διαφορετικά, αν τα βάλετε στο πυρέξ βρασμένα, αφήνετε το πυρέξ στο φούρνο μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου