Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Chocolate cake

Απλά το πιο νόστιμο cake σοκολάτας που έχετε δοκιμάσει....


Πως το κάνουμε:Τι χρειαζόμαστε:

Για το cake:
  • 2 φλ. αλεύρι
  • 1/3 φλ. κακάο
  • 1 κ. σούπας baking powder
  • ½ κ. γλυκού soda
  • 1 βανίλια
  • 1 κ. γλυκού τζίντζερ
  • 1 κ. γλυκού κανέλλα
  • ½ κ. γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
  • 250 gr βούτυρο (Lurpak)
  • 200 gr κουβερτούρα
  • 1 ½ φλ. ζάχαρη
  • 2/3 φλ. γάλα
  • 4 αυγά
  • 1/3 φλ. κονιάκ
Για την επικάλυψη:
  • 300 gr κουβερτούρα
  • ½ φλ. κρέμα γάλακτος
  • ½ κ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κ. σούπας κονιάκ
  • ½ κ. σούπας βούτυρο
Για το cake
  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, τη σόδα, τις βανίλιες, το τζιντζερ, την κανέλλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε.
  2. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο ανακατεύοντας συνέχεια.
  3. Αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε στο μίγμα της σοκολάτας την ζάχαρη, το γάλα, το κονιάκ, τα αυγά και τέλος το μίγμα με το αλεύρι ανακατεύοντας τα ώσπου να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ενα ταψάκι 24-26cm περίπου.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 60 λεπτά.
Για την επικάλυψη
  1. Βάζουμε στη φωτιά την κρέμα μαζί με τη ζάχαρη άχνη να κοχλάσει.
  2. Αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μικρά κομματάκια ανακατεύοντας πολύ καλά μέχρι να γίνει λεία η κρέμα.
  3. Ρίχνουμε και το κονιάκ και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εάν θέλετε η κρέμα να είναι πιο υγρή αυξήστε την κρέμα γάλακτος.Την κρέμα να την ρίξετε οταν το γλυκό είναι ακόμα ζεστό, έτσι μένει και το cake πιο υγρό εσωτερικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου