Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

Kick Boxing! Γύμνασε όλο το σώμα και εκτόνωσε το στρες της ημέρας...Πώς θα σφίξεις σωστά τη γροθιά

Ένωσε τα 4 δάχτυλα κρατώντας τον αντίχειρα ανοικτό. Κλείσε τα δάχτυλα σφιχτά και αγκάλιασέ τα με τον αντίχειρα (όπως στην φωτογραφία). Ο καρπός είναι ελαφρώς λυγισμένος προς τα μέσα.Direct Πρώτη άσκηση Μέρος Πρώτο

Τοποθέτησε τα πόδια παράλληλα, στο άνοιγμα των ώμων και λυγισμένα ελαφρώς. Τα χέρια σε γροθιά ακουμπούν στο πρόσωπο και οι αγκώνες στο στήθος.

Direct Πρώτη άσκηση Μέρος Δεύτερο

Τέντωσε το αριστερό χέρι ακριβώς μπροστά από το πρόσωπο. Ταυτόχρονα το αριστερό πόδι λυγίζει με την πτέρνα στριμμένη προς τα αριστερά, ώστε τα δάχτυλα των ποδιών να "κοιτάνε" το δεξί πόδι. Το δεξί χέρι είναι κολλημένο στο πρόσωπο και ο αγκώνας του στο σώμα. Το βάρος πέφτει προς την δεξιά πλευρά σφίγγοντας τους κοιλιακούς. Ο αριστερός ώμος μετακινείται προς την κατεύθυνση της γροθιάς. Το πιγούνι ακουμπά το στέρνο και το βλέμμα κοιτάει ευθεία.

Direct Πρώτη άσκηση Μέρος Tρίτο

Κάνε το ίδιο και με το δεξί χέρι με την αντίστοιχη στάση του σώματος. Επανάλαβε 8 φορές το κάθε χέρι εναλλάξ.


Direct Δεύτερη άσκηση Μέρος Πρώτο

Πάρε θέση μάχης: Τοποθέτησε το αριστερό πόδι μπροστά και λίγο αριστερά από το κέντρο βάρους του σώματος και το δεξί πόδι πίσω και λίγο δεξιά από αυτό. Το αριστερό χέρι είναι σε ορθή γωνία, παράλληλα με το έδαφος και η γροθιά βρίσκεται στο ύψος των ματιών. Η δεξιά γροθιά ακουμπάει στο πρόσωπο και ο αγκώνας του δεξιού χεριού ακουμπάει στο στήθος. Το πίσω πόδι είναι στην μύτη.


Direct Δεύτερη άσκηση Μέρος Δεύτερο

Εκτέλεσε και πάλι την γροθιά μπροστά. Η απόσταση ανάμεσα στα πόδια πρέπει να διατηρείται σε όλη την κίνηση της άσκησης και τα γόνατα να μένουν ελαφρώς λυγισμένα. Ενώ λοιπόν το αριστερό χέρι κάνει την ίδια κίνηση με την πρώτη άσκηση dierct, ταυτόχρονα κάνεις ένα βήμα μπροστά με το αριστερό πόδι ακολουθώντας την κίνηση της γροθιάς.


Direct Δεύτερη άσκηση Μέρος Tρίτο

Φέρε το δεξί πόδι μπροστά ώστε να διατηρήσεις το άνοιγμα των ποδιών στο ίδιο επίπεδο με την αρχική θέση. Συνέχισε με το δεξί χέρι. Επανάλαβε 5 χτυπήματα από το κάθε χέρι.Μπροστινή κλοτσιά Μέρος Πρώτο

Πάρε πάλι θέση μάχης όπως στην προηγούμενη άσκηση!


Μπροστινή κλοτσιά Μέρος Δεύτερο

Λύγισε ελαφρά το αριστερό πόδι φέρνοντας το σώμα μπροστά και στη συνέχεια τέντωσε ευθυγραμμίζοντας το σώμα σου. με το πέλμα να ακουμπά σε όλη την επιφάνεια στο έδαφος. Ανασήκωσε το δεξί γόνατα στην ευθεία μπροστά.
Μπροστινή κλοτσιά Μέρος Τρίτο

Από εκείνη την θέση ξεκίνα την δεξιά μπροστινή κλοτσιά. Τα χέρια πάντα βρίσκονται στο πρόσωπο για άμυνα και οι αγκώνες τους πιέζουν στο στήθος. Το πιγούνι ακουμπάει στο στέρνο και το βλέμμα κοιτάει μπροστά προς την κατεύθυνση την κλοτσιάς. Η προσγείωση του δεξιού ποδιού γίνεται μπροστά και λίγο δεξιά από το κέντρο βάρους του σώματος. Επανάλαβε κάθε πόδι 5 φορές.


Στριφτή κλοτσιά Μέρος Πρώτο

Πάρε θέση μάχης. Το αριστερό πέλμα τοποθετείται πλάγια να "κοιτά" προς τα έξω.
Στριφτή κλωτσιά Μέρος Δεύτερο

Το δεξί πόδι ξεκινάει λυγισμένο και ανεβαίνει διαγώνια μέχρι το ύψος της λεκάνης. Εκεί τεντώνει, με το πέλμα να βρίσκεται σε έκταση. Τα χέρια παραμένουν στο πρόσωπο σε θέση άμυνας, όπως πριν. Το κορμί λυγίζει ελαφρώς προς τα πίσω.Στριφτή κλωτσιά Μέρος Τρίτο

Η προσγείωση του ποδιού γίνεται μπροστά και λίγο δεξιά όπως και στην μπροστινή κλοτσιά. Επίσης τα χέρια αλλάζουν θέση, με το δεξί να έρχεται πιο μπροστά από το αριστερό. Συνέχισε την άσκηση κάνοντας την ίδια κλωτσιά με το αριστερό πόδι αυτή τη φορά. Επανάλαβε 5 φορές κάθε πόδι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου