Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013

Δύσκολοι Άνθρωποι; Αντιμετώπισέ τους!


Δύσκολοι Άνθρωποι; Αντιμετώπισέ τους!
Δύσκολοι άνθρωποι ή τουλάχιστον κάπως πιο ...απαιτητικοί από άλλους. Σαν  να πρέπει να τους πείσεις ότι δεν είσαι ελέφαντας ή οποιοδήποτε άλλο ζώο!
Εσύ όμως μπορείς να τους χειριστείς. Κι αν τους κερδίσεις μία φορά, ίσως τους κρατήσεις για πάντα. Δες μερικά μυστικά.

1 Ξεκίνα… με μια παύση Πριν ασχοληθείς με ένα δύσκολο άτομο, αφιέρωσε λίγα λεπτά για να δεις πιο θετικά τα πράγματα – θα είναι λιγότερο πιθανό να εκραγείς. Εάν τα νεύρα σου υπερισχύσουν στη συζήτηση, κάνε ένα μικρό διάλειμμα πριν τα βάλεις πάλι μαζί του.

2 Δώσε για να λάβεις Χάρισε ένα δώρο στον εχθρό σου: την αμέριστη προσοχή σου. Κάν’ του ερωτήσεις κρίσεως: θα νιώσει ότι τον ακούς και ότι θέλεις να λάβεις υπόψη ό,τι έχει να πει. Επιπλέον, έρευνες έχουν δείξει ότι μια μικρή πράξη καλοσύνης μπορεί να ενισχύει τα επίπεδα ωκυτοκίνης, που σημαίνει ότι θα νιώθεις καλύτερα για τη σχέση αυτή μόνο και μόνο γι’ αυτόν το λόγο.

3 Ξέχνα το Η μνησικακία δε θα κάνει τον άλλο να αλλάξει συμπεριφορά – δεν έχεις τέτοια επιρροή πάνω στον άλλο. Για να προχωρήσεις παρακάτω, επανάλαβε αυτό: «Οι πράξεις του καταλαμβάνουν πολύ χώρο στον εγκέφαλό μου. Αν τις βγάλω, θα ζήσω ελεύθερα».

1 σχόλιο: