Σάββατο, 20 Απριλίου 2013

Ζήσε με το αληθινό σου πρόσωπο. Γίνε αυθεντική!


Ζήσε με το αληθινό σου πρόσωπο. Γίνε αυθεντική!
Μια αυθεντική ζωή δεν είναι εύκολο πράγμα.  Μπορεί να σημαίνει ότι εναντιώνεσαι στο πλήθος, ότι είσαι αντισυμβατική, ότι αυξάνονται οι πιθανότητες να πληγωθείς, να χάσεις ευκαιρίες – πρέπει να το αποδεχτείς αυτό. Ωστόσο, μακροπρόθεσμα είναι πιθανό να εμφανιστούν πολύ περισσότερες ευκαιρίες, που δε θα ήταν διαθέσιμες σε κάποιον που δεν είναι αυτό που δείχνει. Όταν ζεις αυθεντικά, δε χρειάζεται να ανησυχείς για το τι είπες (ή τι δεν είπες), πώς συμπεριφέρθηκες ή αν έκανες το σωστό. Εμπιστεύεσαι απόλυτα τον εαυτό σου και το ένστικτό σου. Τα οφέλη πολλά:
 
  • Σε εμπιστεύονται και σε σέβονται Όταν είσαι ειλικρινής απέναντι στον εαυτό σου, νιώθεις σίγουρη για τις κρίσεις και τις αποφάσεις σου και οι άλλοι σε εμπιστεύονται. Σε σέβονται που τηρείς τις αξίες και τα «πιστεύω» σου.
  • Διατηρείς την ακεραιότητά σου Κάνοντας ότι θεωρείς σωστό, δεν αυτοαμφισβητείσαι. Το ποιόν, οι πράξεις και τα «πιστεύω» σου εναρμονίζονται.
  • Διαχειρίζεσαι τα προβλήματά σου Όντας ειλικρινής έχεις τη δύναμη και την ευθύτητα να αντιμετωπίζεις τα προβλήματα γρήγορα, αντί να τα αγνοείς.
  • Συνειδητοποιείς τις δυνατότητές σου Όταν κάνεις ό,τι θεωρείς σωστό, μπορείς να συνειδητοποιήσεις τις δυνατότητες που έχεις στη ζωή. Δεν σου υπαγορεύουν οι άλλοι τι είναι καλύτερο για σένα, αλλά έχεις τον έλεγχο της ζωής σου.
  • Έχεις αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση και λιγότερο στρες Δεν αμφισβητείς τις αποφάσεις σου όταν είσαι αυθεντική. Αυτό σου δίνει αυτοεκτίμηση, αισιοδοξία και περισσότερη ικανοποίηση από τη ζωή. Αποτέλεσμα; Το στρες σου μειώνεται δραματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου