Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Τηγανίτες pancakes!!



Η αρχική συνταγή είναι από ένα blog συνταγών πολύ πλήρες και γεμάτο ιδέες για να εκπλήξει τους καλεσμένους μας. Το ποσό είναι αρκετό για 20 τηγανίτες: 
ΥΛΙΚΑ
300 γραμμάρια αλεύρι 
25 γραμμάρια ζάχαρη 
2 αυγά
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν σκόνη
4-5 κ.σ.  γάλα 
25 γραμμάρια βούτυρο 
εκχύλισμα βανίλιας 

Οδηγίες: 

-Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τη βανίλια. 
-Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, μαγιά και τη ζάχαρη. 
-Λιώστε το βούτυρο. 
-Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ενσωματωθεί καλά για να σχηματίσουν μια λεία πάστα. 
-Σε ένα όχι πολύ ζεστό τηγάνι και ελαφρά βουτυρωμένο παίρνουμε με ένα κουτάλι μια ποσότητα  και ρίχνουμε σε αυτό, αφήστε το να πάρει χρώμα και στη συνέχεια το γυρνάμε και από την άλλη.

Αλατισμένη σάλτσα καραμέλας

Συστατικά:
50 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια κρέμας γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 πρέζα αλάτι


Προετοιμασία:

- Βάλτε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, χωρίς να αγγίξετε ας λιώσει σε μια καραμέλα. Όταν παίρνετε το χρώμα προσθέστε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο, μια πρέζα αλάτι και υγρής κρέμας γάλακτος.
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
- Περιμένετε μέχρι να κρυώσει εντελώς.


Σάλτσα βατόμουρο

Συστατικά:

250 γραμμάρια φρέσκα ή κατεψυγμένα σμέουρα
Ζάχαρη
Νερό


Προετοιμασία:

- Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το νερό ζάχαρη, Simmer ανέγγιχτο για 5 λεπτά για να σχηματιστεί ένα σιρόπι.
- Mash τα σμέουρα και στέλεχος.
- Ανακατέψτε το χυμό με το Almizar ζάχαρη, βράζουμε μερικά λεπτά και να αναιρέσει.


Σπιτική φυστικοβούτυρο

Συστατικά:
300 γραμμάρια φιστίκια χωρίς δέρμα 
100 γραμμάρια ζάχαρη 
Φυτικά έλαια 

Προετοιμασία: 
- Να αναπτύξει σπιτικά φυστικοβούτυρο μας ή μεταποιημένα χρειάζονται ένα μύλο να αλέσουν πολύ λεπτή, ανακατέψτε όλα τα υλικά και το άλεσμα σε μια κόλλα.


Με ζάχαρη άχνη
Πασπαλίζουμε ζάχαρη άχνη ή ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.



Με Σοκολάτα
 
Με μαύρη και λευκή σοκολάτα, σάλτσα σοκολάτας ή λιωμένο, Yum Yum! 


Με μέλι, μελάσα ή σιρόπι σφενδάμου
Είναι το πιο παραδοσιακό τρόπο διατροφής τηγανίτες.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου