Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

Strawberry Fields Salad των TGI Friday΄s


Πηγή Συνταγής : TGI FRIDAY΄S

Η σαλάτα ¨Strawberry Fields ¨ήταν ένα από τα καλύτερα πιάτα που δοκιμάσαμε στη βραδιά γευσιγνωσίας.
Υλικά για τη BALSAMIC MARINADE
5 gr. Ζάχαρη
10 ml χλιαρό Νερό
5 gr. κρέμα βαλσάμικο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τη ζάχαρη στο νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε το βαλσάμικο.
ΥΛΙΚΑ για το Dressing balsamic vinaigrette
• 45ml Ηλιέλαιο
• 15ml Ξίδι βαλσάμικο
• 4ml Μουστάρδα Dijon
• 1/4 tsp Αλάτι
• ελάχιστο Πιπέρι μαύρο
• ελάχιστο Σκόρδο, φρέσκο ψιλοκομμένο
• 5ml Μαϊντανός φρέσκος, ψιλ/νος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μπλέντερ τη μουστάρδα, το ξύδι, το σκόρδο, ο αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε σταδιακά το λάδι ενώ χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Υλικά για το Glazed pecans
• 35γρ Καρύδια
• 1/2 tsp Ζάχαρη
• 2 σταγόνες Νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε ομοιόμορφα τα καρύδια. Σε ένα μπολ διαλύουμε τη ζάχαρη στο νερό και προσθέτουμε στο μίγμα τα καρύδια. Βάζουμε τα καρύδια σε ένα τηγάνι και τα ζεσταίνουμε σεμέτρια δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να τυλιχθεί γύρω από τα καρύδια. Τα στρώνουμε σε μια λαδόκολλα και περιμένουμε να κρυώσουν.
Υλικά για τη STRAWBERRY FIELDS SALAD
• 100γρ Φράουλες κομμένες σε τέταρτα
• 15ml Balsamic marinade
• 85γρ Μαρούλι κόκκινο
• 85γρ σαλάτα
• 15ml Παρμεζάνα, τριμμένη
• 60ml Kαρύδια γκλασαρισμένα
• 60ml Dressing Balsamic Vinaigrette
• 30ml Παρμεζάνα, φλούδα
• 1/4 tsp Πιπέρι μαύρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τι φράουλες σε ένα μπολ και περιχύνουμε την balsamic marinade
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα 2 είδη μαρουλιού, την τριμμένη παρμεζάνα τα καρύδια και το balsamic vinaigrette. Ανακατεύουμε να αναμιχθούν καλά. Στρώνουμε σε μια πιατέλα τη σαλάτα, από πάνω προσθέτουμε τις φράουλες με τη μαρινάδα. Προσθέτουμε τις φλοίδες παρμεζάνας. Γαρνίρουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου